Candidat la Primărie, executat silit pentru amenzi neachitate la timp

marți, 14 septembrie 2021, 12:54
2 MIN
 Candidat la Primărie, executat silit pentru amenzi neachitate la timp

Activistul Alin Opincaru, fost candidat de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, devenit reprezentant al “societăţii civile” în relaţia cu Primăria Suceava, în calitate de membru al Comisiei Tehnice pentru zona de agrement Parc Şipote, se află acum într-o nouă postură în relaţia complicată cu administraţia locală – cea de executat silit.

Mai exact, este vorba de o poprire pusă de municipalitate pentru recuperarea unor debite restante în valoare de aproape 6.500 de lei, din amenzi neachitate, pentru care a fost somat în numeroase rânduri, fără vreun efect.

Mai mult, pe pagina oficială a Primăriei Suceava este publicat un act de comunicare prin publicitate care cuprinde zeci de somaţii pentru amenzi contravenţionale emise până la data de 30.06.2021 pe numele Opincaru Alin Costinel. În total 28 de amenzi pentru care a fost somat, din octombrie 2008 până în martie 2021, cele mai recente, trei la număr, fiind pe 23 martie 2021.

Valoarea totală a amenzilor neachitate este de peste 16.000 de lei, o sumă deloc neglijabilă, pentru care administraţia locală face în continuare demersurile necesare pentru recuperarea banilor, inclusiv în instanţă.

În această privinţă, pe Alin Opincaru nu l-a ajutat cu nimic faptul că a fost desemnat membru în Comisia Tehnică pentru realizarea temei de proiectare a zonei de agrement Parc Şipote, participarea fiind voluntară, adică neplătită, ba chiar l-a costat şi funcţia de preşedinte de partid, fiind exclus chiar din organizaţie.

Un alt fost candidat de primar care este somat de Primăria Suceava să îşi achite amenzile neplătite este Gheorghe Nedea, care, cel puţin în perioada de pandemie, a fost sancţionat de mai multe ori pentru nepurtarea măştii de protecţie în locuri publice, iar o altă încurcătură cu municipalitatea a avut-o cu maşina care i-a fost ridicată de pe domeniul public, ca “rablă”.

SURSA: monitorulsv.ro

 

Comentarii