Candidaţi la funcțiile de directori de la Aeroport, respinşi pe bandă rulantă. Efectele sunt grave

sâmbătă, 10 martie 2018, 02:59
3 MIN
 Candidaţi la funcțiile de directori de la Aeroport, respinşi pe bandă rulantă. Efectele sunt grave

Concursul de selecţie a celor patru directori s-a încheiat. „Sunt surprize mari“, a descris un membru al comisiei de examinare situaţia inedită.

După aproape două luni de la publicarea anunţului de recrutare a noii conduceri executive a Regiei Autonome Aeroportul Iaşi, selec­ţia candidaţilor s-a încheiat. Au mai rămas de rezolvat eventualele contestaţii, iar comisia de selecţie – alcătuită din membri ai Consiliului de Administraţie şi reprezentanţii unei firme de recrutare din Cluj – le-a dat termen celor nemulţumiţi să trimită obiecţiile în acest sfârşit de săptămână.

„Luni vom analiza aceste contestaţii, dacă sunt. Dacă nu sunt, vom organiza o conferinţă de presă“, ne-a declarat Că­tălin Bulgariu, purtătorul de cuvânt al Con­siliului de Administraţie.

Iar contestaţii vor fi cu siguranţă, pentru că, pentru unele mandate de director, niciunul dintre candidaţi nu a obţinut punctajul necesar pentru a fi declarat câştigător. Trebuie precizat că la fiecare subcapitol din cele cinci seturi de competenţe trebuia obţinut un punctaj minim de două puncte din cinci posibile. Prin urmare, o singură ratare era suficientă pentru eşec.

Pentru mandatul de director general au concurat „în finală“ cinci candidaţi dintre cei şapte înscrişi iniţial. Niciunul nu a fost admis. Un singur candidat a mai rămas în finala pentru director operaţional – şi care susţinuse interviul şi pentru general. La economic rămăsese încă de la selecţia dosarelor o singură candidată, iar pentru postul tehnic au mai venit la interviu doar trei din cei cinci care trecuseră de proba scrisă. Aici, numărul iniţial a fost de şapte îns­crişi.

De altfel, Cătălin Bulgariu – care nu a dezvăluit numele niciunui candidat – ne-a dat de înţeles că ceva nu a fost tocmai în regulă: „sunt surprize mari“, s-a mulţumit el să spună. L-am întrebat atunci dacă există un câştigător pentru mandatul de director economic, unde rămăsese un singur nume, însă răspunsul a fost să nu ne grăbim cu concluziile.

Elena Căprar, reprezentanta firmei clujene de recrutare Arc Consulting, ne-a declarat vineri seara că au fost şi candidaţi care „au atins şi depăşit punctajul minim şi pe care i-am propus Consiliului de Administraţie“.

Ce urmează? În lipsa unei echipe executive complete, Aeroportul va continua să funcţioneze cu un provizorat la conducere. Amintim că, după „mazilirea“ lui Alexandru Anghel (care a candidat atât pentru mandatul de director general, cât şi pentru cel de operaţiuni aeroportuare), interimatul a fost preluat de directorul economic, Monica Nichituş (care a încercat să obţină un nou mandat pe specialitatea ei). Lipsa unei conduceri executive lasă însă incomplet planul de management al regiei, prelungind şi mai mult absenţa derulării oricărui proiect de dezvoltare în infrastructura aeroportuară.

Rămâne, aşadar, de văzut dacă se va în­tâmpla o minune după contestaţii, sau dacă procedura de căutare a unor noi directori pentru Aeroport va fi reluată.

Comentarii