Carantina impusă în comuna Probota se prelungeşte încă o săptămână

sâmbătă, 06 noiembrie 2021, 13:16
2 MIN
 Carantina impusă în comuna Probota se prelungeşte încă o săptămână

Având în vedere că în comuna Probota (12,27) riscul epidemiologic a rămas în continuare ridicat în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare şi unde se constată că riscul răspândirii infecţiei în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depăşeşte pragul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a solicitat Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prinvind prelungirea măsurii de carantină zonală începând de duminică, 07 noiembrie, ora 5.oo pentru comuna Probota pentru o perioadă de 7 (şapte) zile.

 

Carantina la Probota a fost instituită pentru 14 zile de pe data 17 octombrie, când rata incidenţei era 15,07 la mia de locuitori. Ulterior carantina a fost prelungită cu 7 zile de pe 31 octombrie, când rata incidenţei era şi mai ridicată – 16,73 la mia de locuitori, iar acum se mai prelungeşte încă o dată pentru 7 zile.

***

„Toate analizele şi evaluările epidemiologice arată că ne confruntăm cu o tulpină foarte contagioasă şi agresivă a virusului SARS-CoV-2 în această perioadă. De altfel, efectele negative se văd atunci când observăm presiunea pusă pe spitale cu numărul mare de internaţi în timp scurt, şi cu vieţi care, din păcate, nu mai pot fi salvate.

În comuna Probota situaţia s-a mai îmbunătăţit faţă de cum arăta în momentul în care s-a impus carantina, dar nu îndeajuns de mult încât să ridicăm măsura carantinei. S-a ajuns la concluzia că se impun încă şapte zile de carantină şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a emis o hotărâre în acest sens.

Este nevoie de un efort comun să respectăm măsurile preventive, să fim vigilenţi şi să depăşim această situaţie neplăcută.

Respectaţi măsurile preventive şi mergeţi la medicul de familie sau în centrele special amenajate pentru a vă vaccina”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi, arată Marian Grigoraş, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Comentarii