Care este starea persoanelor accidentate dimineaţă în coliziunea dintre un microbuz şi o camionetă, la Leţcani

joi, 04 august 2022, 11:00
2 MIN
 Care este starea persoanelor accidentate dimineaţă în coliziunea dintre un microbuz şi o camionetă, la Leţcani

Accident rutier pe DN28, în Leţcani, după ce o camionetă şi un microbuz s-au ciocnit în sensul giratoriu. 9 oameni au ajuns la spital: 4 pacienţi au fost transportaţi la Spiridon, 4 la Neurochirurgie şi un adolescent în vârstă de 16 ani a fost dus la secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului „Sfânta Maria”.

Potrivit medicului Diana Cimpoeşu, coordonatorului SMURD Iaşi, în accident sunt 13 victime, dintre care patru au refuzat transportul la spital. Patru sunt sub verificarea medicilor.

Cititi si: Un microbuz s-a izbit de o camionetă în sensul giratoriu de la Leţcani: nouă persoane au ajuns la spital

„Trei se află în UPU la Spitalul Sfântul Spiridon. Sunt persoane de vârstă tânără, doi de 18 ani, doi de 24 de ani şi 40 de ani. Unul dintre tineri a fost deja diagnosticat cu un abdomen acut chirurgical, cu afectarea splinei şi este în sala de operaţie la clinica chirurgicală de gardă pentru intervenţie şi tratament de specialitate. Ceilalţi trei sunt încă în evaluare. Trei dintre persoanele accidentate cu contuzii la nivelul coloanei, contuzie cranio cerebrală au fost tranferaţi cu medic de la la SMURD la UPU de la Spitalul de Neurochirurgie. Un minor, 16 ani, policontuzionat a fost transferat cu ambulanţa de la locul accidentului la Spitalul de Copii. Tot stabil hemodinamic, nu s-au identificat situaţii sau leziuni ameninţătoare de viaţă după evaluarea primară la locul accidentului. Sperăm că toţi să aibă o evoluţie bună după evaluare, tratament de specialitate, chirurguical şi urmărire în urgenţă”, a afirmat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorului SMURD Iaşi.

Cititi si: Momentul în care microbuzul loveşte camionul în sensul giratoriu de la Leţcani

„Astăzi dimineaţă la ora 6 şi 23 de minute a fost primit un apel prin sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă 112 în care am fost înştiinţaţi de producerea unui accident rutier pe drumul naţional 28 în intersecţie, în localitatea Leţcani, între un microbuz în care erau opt pasageri şi o furgonetă cu 5 pasageri. De urgenţă au fost direcţionate trei autospeciale de intervenţie cu module de descarcerare, patru echipaje de prim ajutor calificat, trei echipaje medicale ale SAJ şi echipaje ale Poliţiei Rutiere. La sosirea echipajelor de intervenţie victimele erau ieşite din autovehicule. A fost acordat primul ajutor medical la 9 persoane din 13, iar la spital au fost transportate opt victime dintre care un minor în vârstă de 16 ani. Cauza producerii accidentului rutier este cercetată de organele abilitate în drept”, a declarat locotenent Georgică Onofreiasa, ISU Iaşi. 

Comentarii