Caruselul schimbărilor la Politehnica

marți, 01 iunie 2021, 01:43
2 MIN
 Caruselul schimbărilor la Politehnica

 

 „Ziarul de Iaşi” trece în revistă persoanele care au renunţat la calitatea de asociat al Politehnicii fără pretenţii materiale. Mai mulţi consilieri locali susţin că vor vota pentru deblocarea finanţării clubului dacă actualii conducători pleacă din Copou

Săptămâna trecută, Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol şi Mircea Ursu, contestaţi de consilierii locali şi ultraşi de luni bune, au anunţat că sunt dispuşi să renunţe la calitatea de membri în Consiliul Director al Politehnicii dacă gruparea din Copou va primi bani de la Consiliul Local Iaşi. Reamintim, consilierii USR PLUS şi PSD, care au majoritatea în CL, au anunţat de mult timp că vor fi de acord cu alocarea de bani publici către Poli dacă persoanele menţionate pleacă din club. Cererile consilierilor se refereau însă nu numai la Consiliul Director, ci şi la Adunarea Asociaţilor, forul suprem al Politehnicii, care stabileşte, printre altele, componenţa CD, decisiv în stabilirea conducerii executivă, tehnice etc.

De-a lungul timpului au fost numeroase persoane care au renunţat, fără pretenţii materiale, la calitatea de asociat la Politehnica, numită şi „membru fondator”. Printre acestea se numără chiar „părintele” clubului, Constantin Anghelache (FOTO), cel care a venit în vara lui 2010 cu echipa Tricolorul Breaza din Liga a II-a, în Copou. Lista este însă mult mai lungă şi cuprinde, printre altele, nume ca Vasile Lupaşcu, Gabriel Dumbravă, ambii figurând pe lista asociaţilor la înfiinţare, Ionuţ Negoiţă (fostul patron de la Dinamo), Cătălin Petrescu, Marius Gavril sau societatea Conest SA. Apoi, şi Horia Sabo şi Laurenţiu Sabo au ieşit de pe lista asociaţilor, pe care intraseră pe parcurs. Mai trebuie precizat că unul dintre actualii „membrii fondatori”, Leonid Antohi, nu a intrat în vârful clubului la semnarea actului de naştere, ci ulterior. Şi Mircea Ursu a avut diferite sosiri şi plecări din rândul asociaţilor şi al Consiliului Director.

Modificări multiple au avut loc şi în CD, din care au plecat, pe parcurs, numărul 1 din club, Constantin Anghelache, persoane care au deţinut funcţia de preşedinte, ca Grigore Sichitiu şi Ionuţ Negoiţă, Cătălin Petrescu, fost secretar, ori membri, ca Vasile Lupaşcu, Gabriel Dumbravă, Marius Gavril.

Mai trebuie precizat că, indiferent de cine au fost conducătorii de facto ai clubului, în cei 11 ani de existenţă a noului club persoanele care au luat deciziile capitale la Poli au fost primarii Gheorghe Nichita şi Mihai Chirica. Primul a fost cel care l-a adus la Iaşi pe Florin Prunea, care a venit la începutul lui 2012 la Iaşi şi a lucrat doi ani şi cu Chirica. Actualul edil-şef a preluat puterea în Palatul Roznovanu în mai 2015 şi a mers din vara lui 2017 pe mâna lui Adrian Ambrosie.

 

 

 

Comentarii