Advertorial

Casa ta, un sanctuar de confort termic prin izolarea mansardei (P)

marți, 28 februarie 2023, 12:00
3 MIN
 Casa ta, un sanctuar de confort termic prin izolarea mansardei (P)

Casa noastră este acel loc în care ne dorim să ne simțim în siguranță și să ne bucurăm de un confort sporit din toate punctele de vedere.

În acest sens confortul termic are un rol important, în special în condițiile în care trecem prin diferite sezoane și anotimpuri, iar casa noastră este supusă unor condiții meteorologice variate.
În multe cazuri acest confort este compromis din cauza pierderilor energetice, a temperaturilor schimbătoare sau a altor probleme care pot apărea în interiorul locuinței.

Izolarea mansardei – o soluție optimă pentru sanctuarul tău confortabil de acasă

Soluția la modificările exterioare de temperatură dar și ale celor interioare este izolarea mansardei , un proces care poate face o mare diferență în ceea ce privește confortul termic al casei tale.
Apelând la izolarea mansardei sub capriori adecvată vei putea să menții o temperatură constantă în interior fără a mai fi nevoie să îți faci griji în privința pierderii căldurii sau a calității aerului din interiorul locuinței tale.

Un spațiu sigur pentru tine și întreaga familie

Umiditatea în exces, condensul sau mucegaiul îți pot afecta negativ atât confortul, cât și sănătatea dacă izolarea mansardei nu este făcută adecvat. 
Aceste probleme pot duce la mirosuri neplăcute și la acumulări de mucegai care vor afecta calitatea aerului din interior. Mai mult decât atât, acesta este inestetic și dificil de curățat.
Inhalarea aerului dintr-un spațiu cu mucegai poate fi periculoasă pentru sănătatea ta, cauzând inclusiv probleme respiratorii sau chiar alergii. 
De asemenea mucegaiul poate contribui la degradarea materialelor din interiorul locuinței tale, ceea ce poate cauza probleme de structură și siguranță în timp, cât și costuri foarte mari de reparații.
Atunci când te folosești însă de o izolare etanșă continua aerul rece și cel cald vor fi separate de această izolație reflectivă. Aceasta va elimina condițiile care pot fi propice formării de condens sau transferului de vapori înspre structura lemnoasă sau înspre izolația minerală a acoperisului caselor care sunt făcute pe structură de lemn sau chiar și a celor pe structură metalică. Vei scăpa de toate aceste probleme.

Costuri reduse 

Alegând izolarea mansardei sub capriori beneficiezi de și mai multe avantaje pe lângă cele ale confortului și sănătății. Datorită faptului că transferul de căldură radiantă este redus cu până la 97%, vei face și o economisire considerabilă la factura de energie.
În plus, datorită faptului că acoperisul nu va mai fi afectat de schimbările de temperatură sau de mucegai, te bucuri inclusiv de protejarea locuinței tale împotriva umidității sau a altor factori care pot cauza probleme structurale.
Aceste lucruri ar însemna pentru tine cheltuieli suplimentare pe care nu va trebui să le faci dacă apelezi la această opțiune.

Când ar trebui să apelezi la izolarea pereților interiori?

Realizarea unei izolații a pereților de zidărie la interior este necesară atunci când izolarea fațadei nu este posibilă din diverse motive.
În acest caz te poți orienta către acest tip de izolație a pereților interiori pentru a te bucura de confortul termic de care ai nevoie în casa ta.

Sursă foto: hansbergerrefrig

Comentarii