Comunicat de presă

Câștigătorii Campionatului Național de Volei pe Plajă Brizo 2022

miercuri, 17 august 2022, 13:09
5 MIN

Campionatul Național de Volei pe Plajă Brizo 2022 s-a desfășurat la Iași, în perioada 10-14 august, la Baza sportivă Brizo. Competiția a fost organizată de Asociația Club Sportiv Rudali în parteneriat cu Federația Română de Volei.

Pentru trofeul campionatului s-au înscris 11 echipe pe tabloul feminin și 16 la cel masculin. Valoarea totală a premiilor a fost de 11.000 Euro – câte 5.500 Euro pentru fiecare categorie. Astfel, câștigătorii podiumului au primit 1.600 Euro, finaliștii 1.200 Euro și perechea ocupantă a locului III 800 Euro. Acestea sunt cele mai mari premii oferite vreodată la o competiție internă de profil.

Florin Dobrea, Președinte al Asociației Club Sportiv Rudali – organizatorul campionatului menționează: „E o bucurie extraordinară să fi organizat Campionatul de volei pe plajă și să punem Iașul pe hartă cu încă o reușită! Susținem sportul, performanța, iar aici la Brizo am creat toate condițiile pentru a putea fi desfășurat un campionat la standardele așteptate, respectând rigorile impuse de Federația Română de Volei și ridicând ștacheta în tot ceea ce înseamnă organizare. Întregul oraș mai are un vârf de lance care să-l onoreze, iar pentru acest lucru mulțumim tuturor co-organizatorilor, sponsorilor, partenerilor și nu în ultimul rând jucătorilor! Iar în acest moment nu ținem un secret faptul că următorul nostru obiectiv reprezintă organizarea unei etape de campionat mondial de volei pe plajă aici, la Iași.”

Campionii competitiei:

La categoria feminin:

  • locul I:   STANCIU ADINA / ORDEAN IOANA-ALEXANDRA
  • locul II:  RĂILEANU ADRIANA SORINA / PASCA ANCA IOANA
  • locul III: MILEA DIANA FLORENTINA / DUMITRU DIANA DENISA

La categoria masculin:

  • locul I:   HUPOIU VALENTIN / BRATOSIN BOGDAN CONSTANTIN
  • locul II:  RODINA SERGIU OCTAVIAN / MICU SEBASTIAN OVIDIU
  • locul III: VIRLAN ROBERT CLAUDIU / UNGURAS DRAGOS CRISTIAN

Adina Stanciu, locul I la categoria feminin, a declarat organizatorilor la finalul competitiei: “Multumim organizatorilor pentru toate eforturile depuse pentru a organiza turneul! A fost un eveniment special pentru noi! Ne bucuran tare ca am reusit sa castigam turneul! Ne vom intoarce tot timpul la Iasi cu drag!”

Hupoiu Vali, locul I la categoria masculin, a declarat organizatorilor la finalul competitiei:

“Din punctul meu de vedere Brizo ne-a obișnuit numai cu turnee excelente, plecând aici de la momentul înscrierii, pana la petrecerea de final a Campionatului Național.

Am fost impresionat de buna planificare a meciurilor, care indiferent de rezultate se păstra in anumite marje tot aceeași.

(…) Iasul rămâne astfel in inima mea nu doar pentru ca am reușit sa castig acest turneu, ci pentru ca am avut șansa de a participa la un turneu foarte bine organizat, unde chiar și cei din afara ar rămâne impresionați.

Mulțumesc încă odată pentru tot!

Ne-am simțit fantastic și poate ca asta s-a simțit și in jocul nostru.

Felicitări încă odată, Florin, Adi, Catalin, pentru modul in care ați gândit și pus in practica întregul eveniment!

Tot respectul!”

Sergiu Rodina, locul II la categoria masculin, a declarat la finalul Campionatului: “Turneul de la Iasi a fost, este si va fi unul din cele mai frumoase si bine organizate turnee pe plan national. Atmosfera este mereu una placuta, locatia este una linistita, organizatorii se ocupa constant de tot ce e nevoie pentru a avea turneul fluiditate si pentru a nu avea probleme. Ma bucur sa vad ca organizatorii Brizo, cei care au gazduit campionatul national anul acesta, sunt niste oameni muncitori si de exceptie, tot meritul este al lor pentru asemenea turnee reusite pentru care noi, sportivii, le multumim si ii apreciem!”

Toate meciurile au fost transmise live pe contul de Youtube al Brizo, iar finalele au fost televizate în data de 14 august pe postul TVR Iași.

Cătălin Știrbu, Directorul turneului, menționează: “La acest turneu s-au aliniat la start 11 echipe feminine (s-au inscris 12, dar una dintre echipe nu s-a putut prezenta din cauza infectarii cu virusul Sars-Cov-2) si 16 echipe masculine. Dupa 4 zile de intreceri spectaculoase, care au ridicat publicul in picioare, s-au impus echipele Stanciu/Ordean la feminin si Hupoiu/Bratosin la masculin. Trebuie mentionat ca la feminin echipa Stanciu/Ordean a castigat si anul trecut etapa de Campionat National de la Brizo 2021. Am incercat si anul acesta sa oferim premii si conditii cat mai bune tuturor participantilor si sa ridicam stacheta organizarii acestor Campionate Nationale Noi zicem ca am reusit ce ne-am propus. Multumim tuturor celor implicati: jucatori, oficiali, sponsori, parteneri, voluntari pentru efortul depus in organizarea acestui turneu, care a pus Iasul pe harta evenimentelor sportive de mare anvergura. Am reusit o performanta de care suntem mandri!”

Partenerul principal și sponsorul campionatului a fost RODOTEX, companie ieșeană care a fost alături de toate competițiile sportive ce au avut loc la Brizo încă de la deschiderea Bazei sportive în anul 2021.

***

Baza sportivă BRIZO însumează o suprafață totală de peste 10.000 mp și este amenajată la cele mai înalte standarde, fiind cea mai modernă bază sportivă, care oferă un mix de activități sportiv-recreative, atat pentru profesionisti, cat si pentru cei pasionati de miscare in aer liber. Baza sportiva BRIZO ofera posibilitatea de închiriere terenuri de beach volley si echipamente pentru practicarea sporturilor de apă, într-unul din cele mai frumoase locuri din România. Zona de relaxare include sezlonguri, plaja, restaurant si lounge bar. Locația a contribuit la premiul câștigat de orașul Iași în luna iunie a acestui an de Destinația Anului 2022 la categoria „City Break în România”.

Baza sportivă BRIZO este dotata cu 1 arenă de beach volleyball dotată cu tribune, 2 terenuri de beach volleyball, 1 port cu rampă de lansare a bărcilor, centru de închiriere și magazin de articole și echipamente sportive, plajă cu nisip, zone de relaxare și multe alte facilități.

Mai multe informații pot fi obținute pe: www.brizo.ro, precum și pe paginile de Facebook și Instagram ale Bazei sportive.

Comentarii