De Business

Punem punctul pe știi

Cât costă lunar să trăiești în Germania? Exemplu cu pixul pe hârtie

miercuri, 17 mai 2023, 07:12
2 MIN
 Cât costă lunar să trăiești în Germania?  Exemplu cu pixul pe hârtie

De toate vârstele, din toate colțurile țării, românii au ales să lucreze și să trăiască în alte state din Uniunea Europeană, acolo unde munca le este răsplătită cu mai mulți bani, dar și cu alte beneficii date de stat. Dar cât costă lunar să trăiești în străinătate?  Un român stabilit în Germania ne dă un exemplu de calcul.

O familie de patru persoane, soț, soție și doi copii, ajunge să scoată din buzunar, lunar, aproape 3.000 de euro.

Bani care se duc pe utilități, chirie, nevoile educaționale ale copiilor, mașini și impozite.

La această sumă, Toni nu a mai pus la calcul și micile plăceri ale vieții, care ar umfla și mai mult tariful lunar de care are nevoie pentru el și familia sa.
”Vreți în Germania și nu știți care este prețul, aici vă prezint situația mea actuală financiară, ce cheltuieli am:

Chirie – 800 de euro

Întreținere – 260 euro la patru persoane

Curent – 150 de euro

Gaz – 130 de euro

Internet – 30 de euro

Asigurare casă – 12 euro

Radio, TV – 12 euro

Abonament telefon – 100 euro

Un total de 1590 de euro pe lună (nr. mai adăugând și alte cheltuieli), după care, trecem la mașini, două, 642 de euro, apoi avem școală și copii, adică 405 euro. În total avem 2642 de euro”, spune Toni pe TikTok.

După dezvăluirile acestuia, internauții s-au înghesuit să îi dea dreptate, scoțând în evidență faptul că traiul în Germania nu este deloc unul ieftin, ceea ce i-a făcut pe mulți, după ani la rând munciți acolo, să se întoarcă de unde au plecat.

Însă, în același timp, sunt și români care spun că, deși cheltuielile lunare sunt mari pentru a trăi în Germania, la fel de mari sunt și salariile și alocațiile ori ajutorul primit de la stat. Lucruri care fac diferența atunci când se compară traiul din Germania cu cel din România, unde, spun oamenii, cheltuielile mereu sunt mai mari decât salariile.

”Cheltuielile pe care le-ai făcut depind mult de zona în care stai”/ ”Super viață față de România”/ ” Foarte corect calculul, confirm! După 12 ani în Germania m-am întors înapoi în România. Spor în toate!”/ ”Da așa este! După 10 ani în Germania noi ne-am luat o casă la 10 km de Timișoara și ne-am întors în România. Viața în Germania ne stresa mult”/ ”Salariul tău, plus al soției, plus alocație copii, bursa, socialul lor, stai liniștit că ieși și pe plus”/ ”România, salariu 400 de euro- chirie 500 de euro”/ ” Bun și o întrebare: în România vă permiteți toate acestea?”, sunt doar câteva dintre reacțiile celor din mediul online.

Sursa: wowbiz

Comentarii