Cazul Simona Halep: Un avocat în drept sportiv susţine că amânările nu sunt uzuale

marți, 23 mai 2023, 17:25
1 MIN
 Cazul Simona Halep: Un avocat în drept sportiv susţine că amânările nu sunt uzuale

Anchetatorii, în cazul de suspiciune de dopaj în cazul Simonei Halep, amână audierea acesteia pentru că, cel mai probabil, redeschid noi probe. Sportivilor le sunt recoltate astfel de probe biologice care sunt păstrate timp de 10 ani. Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a arătat extrem de revoltată de faptul că nu este audiată, în cazul de dopaj, de mai bine de şase luni de când a fost suspendată.

Ea şi-a exprimat nemulţumirea şi pentru faptul că, acum câteva zile, anchetatorii au anunţat că au descoperit nereguli în paşaportul ei biologic.

Newsweek România a stat de vorbă, sub protecţia anonimatului, cu un avocat specializat în drept sportiv, membru judecător al diferitelor comisii de dopaj interne şi internaţionale.

Din nefericire, concluziile acestuia nu sunt în favoarea Simonei Halep.

“Nu prea sunt uzuale amânările din dosarul Simonei Halep, având în vedere faptul că poate fi suspendată maximum 4 ani, iar acum au trecut mai mult de 6 luni, ea fiind suspendată provizoriu. A făcut deja mai mult de 10% din prezumtiva pedeapsă. Şi nu se ştie încă dacă e vinovată sau nu“, susţine avocatul român consultat de Newsweek România.

Anchetatorii prezumtivului caz de dopaj al Simonei Halep au anunţat recent că ar fi găsit nereguli în paşaportul biologic al acesteia.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii