Cazul unui băiețel din Iași violat de un vecin pe care mama lui nu l-a crezut

vineri, 19 martie 2021, 11:54
2 MIN
 Cazul unui băiețel din Iași violat de un vecin pe care mama lui nu l-a crezut

Sorin şi Adina sunt doi copii care, fără să se ştie, împart aceeaşi dramă. Ambii au fost violaţi, luni la rând, de bărbaţi pe care părinţii lor îi cunoşteau. Și ambii părinți au refuzat să-și creadă copiii. Astăzi, cazul lui Sorin, un copil de 9 ani care locuieşte în județul Iaşi.

Într-o zi, când era la joacă pe uliţa din sat, Sorin le-a povestit prietenilor lui tot ce i se întâmplă atunci când merge în casa de alături. Vecinul de 42 de ani, bărbat căsătorit şi cu doi copii, îi ceruse să rămână „secretul lor”, iar băieţelul de 6 ani a crezut că e doar o taină oarecare. Aşa că le-a destăinuit celorlalţi copii cum, de câteva luni, când merge acolo, bărbatul îl ia uneori deoparte, apoi el se dezbracă, îl pune să-i facă sex oral şi-i spune apoi să înghită, „că este ceva dulce, cu gust de ciocolată”. Motivul pentru care cei de la libertatea.ro relatează expresia este acela de a vedea cum apropiații și comunitatea refuză, deseori, să-i creadă pe cei mici, chiar dacă relatarea abuzului lor este detaliată, inocentă și tulburătoare.

Toţi copiii au râs, auzindu-i povestea. Dar unul dintre ei, mai mărişor, şi-a dat seama imediat ce se întâmplă şi a mers apoi acasă cu Sorin şi, de faţă cu el, i-a spus mamei băieţelului tot ce le povestise. „L-am întrebat pe copilul meu dacă e adevărat şi el a zis că da”, a declarat mama lui Sorin, în anchetă. „Dar când i-am zis că trebuie să mergem la poliție, el a început să plângă şi m-am gândit că poate a mințit”.

Nimeni n-a reclamat atunci abuzul sexual. Nici mama băiatului violat, dar nici părinţii celorlalţi copii care, chiar în ziua mărturisirii lui Sorin, au povestit acasă tot ce aflaseră.

Satul unde Sorin trăia e plasat între Iaşi şi Botoşani. Constantin Burdujanu, bărbatul care l-a violat, era vecin şi prieten cu tatăl lui, munciseră împreună în construcţii şi se vizitau. Era un om în care părinţii l-au învăţat pe Sorin să aibă încredere.

Aflați toată povestea tulburătoare de pe libertatea.ro.

Comentarii