Ce activităţi au întreprins poliţiştii ieşeni pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2

luni, 06 iulie 2020, 17:25
2 MIN
 Ce activităţi au întreprins poliţiştii ieşeni pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 5 iulie a.c., peste 230 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber. În total, la nivelul județului Iași, au fost verificate 127 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 235 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 82.000 de lei.

Dintre cele 235 de sancțiuni contravenționale, 81 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991 pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linștii publice și 134 au fost aplicate pentru constatarea unor nereguli pe linie rutieră.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și pentru alte situații descoperite în urma controalelor, după cum urmează:

– 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

– 2 sancțiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese;

–  2 sancțiuni pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Spre exemplu, o societate comercială din municipiul Iași a fost sancționată contravențional, conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea modului de amenajare a meselor pe terasă, distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Comentarii