Ce faci dacă ești pe o listă de așteptare cu mii de persoane și un centru de vaccinare e gol

marți, 23 martie 2021, 14:36
2 MIN
 Ce faci dacă ești pe o listă de așteptare cu mii de persoane și un centru de vaccinare e gol

9.200 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare de la centru de vaccinare amenajat la Palatul Copiiilor din București. În schimb, la un centru amenajat la Romexpo sunt doar 2800 de persoane. Cum se poate muta un doritor de la un centru aglomerat la altul mai puțin căutat?

Programarea pentru vaccinarea anti-COVID a persoanelor aflate în listele de așteptare deschise la 15 martie va începe la un termen care deocamdată nu este clar, pentru că depinde de disponibilitatea dozelor de vaccin.

„Conform estimărilor efective a conducerii CNCAV, din luna aprilie, ar putea începe vaccinarea populației generale înscrise pe lista de așteptare.

Parte din persoanele înscrise pe aceste liste se pot programa deja, în funcție de etapa în care se află, dacă sunt eligibile sau nu.

Astfel, în momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021.

După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare”, arată Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), într-un  răspuns pentru Newsweek România.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

– persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

– persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

– persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii