Ce minciuni vă spun mecanicii când mergeți cu mașina în service? În multe cazuri plătiți inutil

luni, 18 martie 2024, 13:58
2 MIN
 Ce minciuni vă spun mecanicii când mergeți cu mașina în service? În multe cazuri plătiți inutil

Dacă ai fost în service pentru o anumită problemă a mașinii și a plecat de acolo pltătind în plus pentru alte operațiuni despre care tu credeai că nu ai nevoie, s-ar putea să ai dreptate. Un mecanic auto spune care sunt cele mai frecvente minciuni despre reparații.

Deși este important să ții pasul cu întreținerea mașinii tale, sunt șanse să cheltuiești mai mult decât ar trebui la mecanic.

Mai rău, s-ar putea să cheltuiești bani pe lucruri de care nici măcar nu ai nevoie. Așa că dacă vi se pare că sunteți induși în eroare, mai bine cereți și o a doua părere.

Ce minciuni vă spun mecanicii când mergeți cu mașina în service? În multe cazuri plătiți inutil

Chris Pyle, mecanic auto instruit și expert în mașini a explicat cele mai frecvente minciuni pe aud șoferii care merg cu mașinile în service.

1. Ar trebui să vă schimbați uleiul în funcție de vârsta mașinii

Mulți mecanici vă vor spune, că trebuie să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri sau la 3 luni. Însă realitatea este că Potrivit specialiștilor, schimbul de ulei trebuie să se facă la fiecare 10.000 de kilometri (15.000 de kilometri, după alți producători auto) sau din an în an.

Joja vă indică, de asemenea, dacă este necesar să schimbați uleiul mai devreme.

2. Aveți nevoie de protecție pentru tapițerie și vopsea

O altă minciună comună este că trebuie să vă protejați tapițeria și vopseaua autovehicului, indiferent de cât costă. Și poate costa o sumă mare – în jur de 499 de dolari (peste 2.000 de lei), potrivit lui Pyle.

„Practic, ei petrec 30 de minute pe mașină, pulverind ceva ceară pe vopsea și protejează produse similare pe țesătură”, a spus Pyle. Totul ar costa 50 de dolari, cel mult.

Restul minciunilor, pe newsweek

Comentarii