Ce şanse are mezzosoprana să îşi revină? Medicii de la căpătâiul ei clatină din cap

marți, 19 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Ce şanse are mezzosoprana să îşi revină? Medicii de la căpătâiul ei clatină din cap

Ei spun că şanse mai bune le au cei cu vârste sub 30 de ani, orice an peste acest nivel scăzând probabilitatea unei reveniri. Maria Macsim Nicoară este ţinută în viaţă pe aparate şi va fi astfel menţinută cât timp inima ei bate.

Starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară se menţine în continuare gravă, conform medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde aceasta se află internată încă de la începutul săptămânii trecute.

Momentan, solista Operei ieşene este ţinută în viaţă prin intermediul aparatelor, lucru care se va întâmpla cât timp inima va continua să bată. Însă, spun medicii, nu sunt semne de îmbunătăţire a stării în care se află, iar cu cât se prelungeşte starea de comă, cu atât eventuala recuperare ulterioară va fi mai dificilă.

Specialiştii mai spun că, la acest tip de traumatism cranio-cerebral, şansele de supravieţuire sunt foarte mici, şi, în ciuda tratamentului aplicat, mortalitatea este de aproximativ 90%.

La unitatea medicală au existat persoane aflate în aceeaşi stare, care s-au recuperat, însă medicii spun că a fost vorba despre persoane tinere de 20-30 de ani, recuperarea fiind tot mai dificilă odată cu înaintarea în vârstă după acest nivel.

Maria Macsim Nicoară se află internată la Spitalul de Neurochirurgie din dimineaţa zilei de 10 mai, când a fost preluată de un echipaj SMURD care a intubat-o şi a transportat-o la unitatea medicală pentru intervenţie chirurgicală.

Atunci, medicii au constatat că suferise un traumatism cranio-cerebral şi se afla în comă. Soţul şi soacra acesteia au declarat anchetatorilor că femeia ar fi căzut pe scările din casă.

Comentarii