Ce se va întâmpla în spaţiu cu maşina lui Elon Musk?

miercuri, 07 februarie 2018, 23:57
1 MIN
 Ce se va întâmpla în spaţiu cu maşina lui Elon Musk?

De aproape 24 de ore, maşina Tesla Roadster de culoarea vişinei putrede a lui Elon Musk zboară prin spaţiu purtată de Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă existentă în prezent, lansată cu succes marţi seara, în ideea de a orbita în jurul Soarelui. E o călătorie ce ar putea dura un miliard de ani şi mulţi se întreabă ce se va întâmpla cu maşina electrică a fondatorului SpaceX.

O decapotabilă roşie pluteşte în spaţiu. În spatele ei, se vede planeta noastră. La volan, un costum de astronaut. Are centura de siguranţă pusă, desigur. Până ieri, am fi putut spune că aşa ceva nu e nimic mai mult decât o imagine editată. Dar aceasta e acum realitatea! Pentru că racheta Falcon Heavy a dus în spaţiu maşina personală a lui Elon Musk – O Tesla Roadster care costă 100.000 de dolari. Iar un manechin îmbrăcat în costum de astronaut, botezat Starman, după piesa cu acelaşi nume a regretatului David Bowie, a fost aşezat la volan. După lansare, din boxe s-a auzit în spaţiu tot o melodie a celebrului artist.

Legat de Bowie, există puţină confuzie cu privire la ce piesă a regretatului artist e cântată în buclă la bordul maşinii roşii, dacă e Space Oddity (în traducere, Ciudăţenia spaţială) sau, după cum spun alte surse, melodia aleasă ar fi fost Life on Mars (Viaţă pe Marte). O piesă potrivită, dat fiind că Musk vrea să ajungă cu rachetele sale pe Marte. Tot în maşină se află şi seria Fundaţia, a lui Isaac Asimov. Pe bord, e scris mesajul „Nu te panica”, celebra sintagmă din Ghidul Autostopistului Galactic, o altă referinţă în domeniul ştiinţifico-fantastic.

Comentarii