Ce tehnică militară va produce România în următorii ani

sâmbătă, 16 aprilie 2022, 13:15
1 MIN
 Ce tehnică militară va produce România în următorii ani

Războiul din Ucraina ne-a arătat cât de importante sunt achiziţiile de tehnică militară care au tot fost amânate până acum. În următorii ani, situaţia se va schimba radical: în România vor fi produs drone, blindate, minisubmarine şi nave militare. 

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil să fie deschise în ţara noastră, în viitorul apropiat, noi unităţi de fabricare de armament, ministrul Apărării Vasile Dîncu a spus: „Sigur. O să avem cel puţin subansamble, vom avea producţii de drone în România, vom avea producţiile de minisubmarine, vom avea producţii legate de armament şi în zona blindatelor.

În anii care vin, în doi – trei ani, vom avea deja producţii şi am putea chiar mai repede să avem. Există elemente care au început deja, elemente ale unor joint venture făcute cu ţările importante, cum sunt Germania, Italia, SUA, Israel.

Avem deja unităţi de mentenanţă, cum este la Bacău, de exemplu, mentenanţă pentru F16, centrul naţional de mentenanţă, sperăm că vom putea acredita cât mai multe centre naţionale de mentenanţă şi pentru blindate“.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii