Ce va oferi Primăria de Sărbători ieşenilor? Târg de Crăciun, Parc de distracţii, iluminat festiv complet şi Revelion în stradă. Iată primele detalii!

luni, 21 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Ce va oferi Primăria de Sărbători ieşenilor? Târg de Crăciun, Parc de distracţii, iluminat festiv complet şi Revelion în stradă. Iată primele detalii!

Sărbătorile de iarnă vor fi marcate şi în acest an de Primărie cu un Târg de Crăciun, sistem de iluminat festiv şi Revelion în stradă. Un prim pas în acest sens va fi făcut peste câteva zile, în plenul Consiliului Local (CL): evenimentele propuse vor fi supuse aprobării consilierilor locali. 

În primul rând, conform proiectului de hotărâre, o primă manifestare din ultima lună a anului va fi dedicată Zilei Naţionale a României: pe 1 Decembrie, în Piaţa Palatului Culturii, vor avea loc un program artistic, un ceremonial religios şi unul militar, depuneri de coroane, o masă populară şi retragere cu torţe (ora 19.00).

Aprinderea sistemului de iluminat festiv este propusă pentru ziua de 6 Decembrie, „de Sfântul Ierarh Nicolae, ziua binecunoscută ca fiind sărbătoarea preferată a copiilor”, după cum spune Primăria.

Până atunci, în zona pietonalului Ştefan cel Mare şi în Piaţa Unirii vor fi amenajate căsuţe şi corturi pentru Târgul de Crăciun, care va reuni la Iaşi producători şi comercianţi de produse specifice Sărbătorilor de iarnă: decoraţiuni, produse de artizanat, produse alimentare tradiţionale etc.

Tot pe pietonal va fi şi un „parc de distracţii”, semn că în zona intersecţiei dintre pietonal şi str. I.C. Brătianu vor fi montate, probabil, facilităţi ca în anii precedenţi.

„Punctele principale de atracţie vor rămâne pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde se vor amplasa bradul de iarnă, diverse confecţii specifice sărbătorilor de iarnă, figurine luminoase, instalaţii ş.a. Amenajări specifice de sărbători vor fi făcute şi în principalele ronduri, precum şi în toate cartierele din oraş“, se precizează în proiectul de hotărâre.

În programul dedicat Sărbătorilor de iarnă, mai apar evenimente precum Serbările de Crăciun (primirea de colindători la Palatul Roznovanu) şi Revelionul în stradă cu momente artistice şi foc de artificii. Cheltuielile totale pentru manifestările enumerate mai sus ajung la peste 700.000 lei, la care se adaugă costuri legate de logistică şi montarea instalaţiilor de iluminat festiv, aspecte care ţin de alte contracte încheiate de Primărie. 

Comentarii