Centru Oncologic nou în zona Codrescu: trei clădiri vor fi demolate

luni, 23 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Centru Oncologic nou în zona Codrescu: trei clădiri vor fi demolate

Aici se va înfiinţa Centrul Naţional de Terapie cu Protoni, care va fi în subordinea IRO.

Trei clădiri din zona Codrescu vor fi demolate pentru a face loc unui nou centru oncologic. Plenul Consiliului Judeţean (CJ) va da undă verde unui astfel de demers cu ocazia unei şedinţe de plen care va avea loc poimâine.

Cele trei imobile au o suprafaţă construită de peste 1.000 mp şi o valoare de inventar de peste 700.000 lei. Construcţiile au fost date în administrarea Institutului Regional de Oncologie (IRO) în februarie 2021 în vederea derulării proiectului privind înfiinţarea Centrului Naţional de Terapie cu Protoni.

O expertiză realizată în ultimul an a arătat că reabilitarea imobilelor „nu se justifică” având în vedere gradul de uzură, iar IRO a solicitat aviz pentru desfiinţarea acestora. Potrivit deciziei care va fi adoptată de CJ, demolarea construcţiilor şi valorificarea materialelor rezultate vor fi în sarcina IRO.

„Sumele provenite, după caz, din valorificarea materialelor rezultate, în urma demolării construcţiilor, se fac venit la bugetul judeţului Iaşi, după deducerea cheltuielilor aferente”, se precizează în proiectul de hotărâre. Anul trecut, investiţia în noul centru oncologic din Codrescu era estimată la circa 70 milioane euro.

Recent, la nivelul Primăriei Iaşi, a intrat în avizare şi Planul Urbanistic Zonal aferent investiţiei: PUZ-ul prevede construirea unui imobil cu două niveluri în subsol, parter şi 4 etaje, în contextul în care terenul pus la dispoziţie de CJ are o suprafaţă de 3.000 mp. 

Comentarii