Cercetătorii au făcut o chiftea dintr-o proteină găsită în ADN de mamut

luni, 03 aprilie 2023, 12:56
1 MIN
 Cercetătorii au făcut o chiftea dintr-o proteină găsită în ADN de mamut

Cercetătorii au făcut o chiftea uriașă dintr-o proteină găsită în ADN de mamut, veche de 5.000 de ani. Nimeni nu a gustat-o deoarece oamenii ar putea fi alergici.

Cercetătorii de la o companie de cultură a cărnii din Australia au făcut chiftele de dimensiunea unui mingi de volei cu ADN de mamut lânos, din care au extras o proteină veche de 5.000 de ani și fragmente de ADN de elefant african, o rudă apropiată cu mamut.

ADN-ul a fost apoi introdus în mielul făcut de laborator, a raportat CNN, preluat de newsweek.ro.

Vow a spus că procesul a folosit „tehnologie inovatoare” pentru a produce o chifteluță uriașă care are scopul de a atrage atenția asupra industriei alimentare de cultură, mai degrabă decât un nou articol de meniu.

Chifteaua „își propune să provoace publicul și industria cărnii să gândească diferit despre modul în care producem și consumăm alimente, evidențiind carnea de cultură ca o alternativă viabilă la agricultura tradițională a animalelor”, scrie Vow, un startup australian din domeniul cărnii de cultură.

James Ryall, directorul științific la Vow, a declarat pentru CNN că nu este clar dacă oamenii pot suporta carne de mamut.

„În mod normal, ne-am gusta produsele, dar am ezitat să-l gustăm pe acesta, pentru că vorbim despre o proteină care nu mai există de 5.000 de ani. Habar n-am care este potențiala alergenitate”, a spus Ryall.

Chifteua actuală va intra în colecția unui muzeu de știință și medicină din Olanda.

Comentarii