Ceremonia fizica a decernarii premiilor Nobel de la Stockholm a fost anulata

marți, 22 septembrie 2020, 22:23
1 MIN
 Ceremonia fizica a decernarii premiilor Nobel de la Stockholm a fost anulata

Ceremonia fizica de decernare a premiilor Nobel la 10 decembrie la Stockholm a fost anulata, o premiera din 1944 provocata de pandemia de COVID-19, a anuntat marti Fundatia Nobel.

O ceremonie televizata este prevazuta, in absenta laureatilor care vor primi premiile de la distanta. Castigatorii premiilor Nobel pentru Medicina, Fizica, Chimie, Literatura, Pace si Economie vor fi anuntati intre 5 si 12 octombrie de la Stockholm si Oslo.

O mica ceremonie de decernare a premiului pentru Pace este prevazuta la Oslo pe 10 decembrie, dar intr-un format redus, a anuntat mai devreme directorul Institutului norvegian Nobel.

La Stockholm, in fiecare 10 decembrie – data care marcheaza moartea creatorului premiilor suedeze Alfred Nobel – sunt decernate de comitetele suedeze: Medicina, Fizica, Chimia, Literatura, la care se adauga premiul pentru Economie.

"Ultima data cand nu a avut loc ceremonia la Stockholm, era in 1944, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial", a explicat pentru AFP Gustav Kallstrand, istoric al Fundatiei Nobel. "Cu toate acestea, va fi o gala online anul acesta", a subliniat el.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii