De Business

Punem punctul pe știi

Chirii aberante în marile orașe. Mulți studenți preferă să rămână acasă să învețe online

miercuri, 16 septembrie 2020, 08:03
1 MIN
 Chirii aberante în marile orașe. Mulți studenți preferă să rămână acasă să învețe online

În București, pandemia a mai redus din prețurile chiriilor, dar oferta este încă mult deasupra cererii. Mai ales că anul acesta, cursurile universitare se țin mai mult online, adică nu e nevoie de prezența fizică a studenților. Toamna aducea de regulă și explozia prețurilor la chirii, dar 2020 e un an atipic.

Cei care administrează apartamentele de închiriat au și ei logica lor: dacă toată economia va scădea anul ăsta cu 5%, de ce să reduc eu prețul mai mult de atât? (Ioan T., administrator a 7 apartamente de închiriat)

La Cluj, un alt important centru universitar, chiriașii și-au făcut Asociație și au pagina proprie pe Facebook.

”300 de euro ca să dormi la jumătate de metru de aragaz. Și mai sunt unii care zic că piața nu a luat-o razna”, scrie unul dintre membri.

În contextul situației epidemiologice și a facultății online, mulți studenți de la Cluj au plecat acasă și au renunțat la chirii pentru a nu mai cheltui banii părinților. Astfel, unii dintre aceștia aleg să rămână în orașul natal în cazul în care decizia finală va fi menținerea cursurilor online. Totuși, tinerii nu pierd timpul nici în această situație. Alex Tripa, student la Facultatea de Business din Cluj-Napoca, și-a creat propria afacere cu tricouri în pandemie. El alege să nu se întoarcă la Cluj dacă nici în următorul an universitar nu se va merge fizic la facultate, și se va axa pe acest business.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii