Cinci copii din Ucraina au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital

vineri, 04 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Cinci copii din Ucraina au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital

Numărul copiilor ucraineni care au nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi este mai mare în ultimele zile. În ultimele 24 de ore au fost cinci copii care au ajuns în Unitatea de Primire a Urgenţelor de la spitalul ieşean, cu vârste între 4 luni şi 6 ani. Patru dintre copii – doi copii în vârstă de 4 luni şi alţi doi copii de 2 şi 4 ani, se aflau la o pensiune din Valea Lupului, împreună cu mamele lor. 

Au solicitat prin 112 asistenţă medicală pentru că cei mici aveau simptome de viroză respiratorie şi conjunctivită. Echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean i-au transportat la Spitalul de Copii pentru a fi investigaţi.

"Copiii prezentau simptome ca febră, tuse, afecţiuni intercurente de căi aeriene superioare sau chiar şi inferioare. Doi dintre ei aveau şi conjunctivită. Au fost consultaţi de medicii noştri şi toţi au plecat cu recomandări de respectare a tratamentului. Nu au necesitat internare", a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că până acum nu a fost internat niciun copil refugiat din Ucraina, însă se observă că numărul lor este în creştere. Medicii spun că se încearcă prioritizarea acestor copii, pentru ca aceştia să aştepte cât mai puţin să fie consultaţi şi investigaţi având în vedere că au avut de aşteptat ore întregi în punctele de trecere a frontierei şi pe drum.

 

 

Comentarii