Cinci noi destinaţii vor fi anunţate azi la Iaşi de Wizz Air

joi, 03 octombrie 2019, 01:58
2 MIN
 Cinci noi destinaţii vor fi anunţate azi la Iaşi de Wizz Air

Unul dintre principalii operatori de zbor urmează să aducă încă un avion care să aibă baza la Iaşi. În consecinţă, pe tabloul de zbor al aerogării vor apărea încă cinci destinaţii

Compania Wizz Air va anunţa astăzi deschiderea, anul viitor, a unor noi destinaţii pe care le va opera de pe Aeroportul Iaşi. Este vorba de continuarea strategiei anunţate inclusiv la lansarea ultimului pachet de curse aeriene, anul trecut. Practic, această strategie pune semnul egal între Aeroporturile Cluj şi Iaşi ca număr de avioane Wizz care îşi au baza în cele două aerogări. Astfel, dacă la Cluj sunt cinci avioane ale companiei, la Iaşi ar trebui să fie tot cinci.
 
Cu aeronava (poate aeronavele?) anunţată azi, numărul acestora va ajunge însă abia la trei. Motivul îl constituie lipsa locurilor de parcare, extinderea platformei de staţionare a avioanelor de pe aeroportul ieşean fiind încă în faza licitaţiei. Totuşi, loc pe panoul de zbor al Aeroportului Iaşi se va face chiar de la sfârşitul acestei luni. Ultima cursă directă spre Tel Aviv operată de Tarom va fi cea dus-întors de vineri, 25 octombrie. Compania naţională aeriană avea două zboruri săptămânale spre Israel, iar după această dată va rămâne la Iaşi doar cu zborul spre Bucureşti.
 
În ceea ce priveşte veştile bune pe care le va anunţa astăzi la Iaşi Stephen Jones, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi director executiv al Wizz Air, acestea se vor concretiza în deschiderea unor noi rute. Cel mai probabil în număr de cinci, ele vor fi făcute publice exclusiv de către conducerea companiei low-cost. Amintim că cele şapte noi destinaţii lansate în iulie 2018 au fost anunţate cu 11 luni înainte. Deşi compania a renunţat între timp la două destinaţii (Malmö şi Salonic), a crescut în schimb la maximum frecvenţa de operare a celorlalte rute. 

Comentarii