Cinci pacienţi de la spitalul groazei din Murgeni au fost aduşi la Iaşi

joi, 23 noiembrie 2023, 08:39
2 MIN
 Cinci pacienţi de la spitalul groazei din Murgeni au fost aduşi la Iaşi

Medicii ieşeni i-au ajutat ieri pe colegii din Vaslui în cazul infectărilor de la Spitalul din Vaslui. 

Prof.dr. Diana Cimpoeşu a explicat că prin efortul coordonat regional al SMURD şi echipajelor de ambulanţă au fost transportaţi zeci de pacienţi cu enterocolită acută sau şoc hipovolemic, în principal către spitale din Vaslui. Cinci dintre aceştia au ajuns şi la Iaşi: este vorba de două femei de 41 şi 53 de ani, dar şi trei bărbaţi de 50 şi 51 de ani. Au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Cititi si: Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce la masă li s-a servit peşte

Pacienții transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași de la Spitalul din Murgeni, Vaslui, sunt în stare stabilă, dar sub o monitorizare atentă. Dr. Florin Roșu, managerul unității medicale, a explicat că în momentul de față aceștia nu sunt în riscul de a se agrava.

"În cursul noptii de 22 spre 23 noiembrie 2023, au fost adresați triajului spitalului un numar de 5 pacienți: 3 femei și 2 bărbați internați în cadrul Spitalului de psihiatrie Murgeni. Pacienții prezentau simptome specifice de toxiinfecție. Starea lor este una bună în momentul de față; nu pun probleme din punct de vedere cardio-respirator. În momentul de față, pacienții sunt stabili din punct de vedere cardio-respirator și nu necesită îngrijire de terapie intensivă. Cu toate acestea sunt atent monitorizați multidisciplinar", a declarat dr. Florin Roșu.

Comentarii