Cine a stat în poartă la meci? A fost femeie sau bărbat? S-a măsurat testosteronul

luni, 15 noiembrie 2021, 21:01
1 MIN
 Cine a stat în poartă la meci? A fost femeie sau bărbat? S-a măsurat testosteronul

Federația de Fotbal din Iordania acuză naționala feminină a Iranului că ar fi folosit un portar de sex masculin la meciul din preliminariile Cupei Asiei, de pe 25 septembrie.

Naționala feminină a Iranului a învins reprezentativa similară a Iordaniei și s-a calificat la Cupa Asiei. Meciul a fost unul tensionat, 0-0 după timpul regulamentar, și 4-2 la loviturile de departajare. Adversarii au lansat acuzații incredibile, sugerând că o jucătoare ar fi fost de fapt bărbat. Nu a fost dezvăluit niciun nume, dar presa locală susține că este vorba despre portar.

Alin Bin al-Hussein, președintele Federației de Fotbal din Iordania, a făcut publică scrisoarea transmisă către Confederația de Fotbal a Asiei.

„Luând în considerare dovezile pe care le avem și faptul că Federația noastră a tratat cu multă seriozitate această competiție, cerem să fie demarată o investigație transparentă și clară, condusă de experți medicali independenți, pentru a stabili eligibilitatea jucătoarei în cauză. Asta mai ales pentru că echipa națională de fotbal feminin a Iranului are o istorie bogată în ceea ce privește problemele de gen și dopaj”, a transmis Bin al-Hussein.

În apărare, Federația iraniană susține că „au fost făcute teste regulate în privința nivelului de testosteron și totul este în regulă”.

Aflați amănunte de pe gsp.ro.

Comentarii