Cine este perdantul sezonului ATP?

marți, 07 aprilie 2020, 01:43
2 MIN
 Cine este perdantul sezonului ATP?

 

Novak Djokovic şi-a întrerupt o serie senzaţională din cauza noului coronavirus, după cum evidenţiază analistul Mats Wilander *de asemenea, tenismenii din noul val pot fi consideraţi ca fiind defavorizati

 

Lumea tenisului se află într-o pauză prelungită, toate turneele din această perioadă a anului fiind anulate (cu excepţia Roland Garros). Analist al Eurosport, Mats Wilander a discutat cu jurnaliştii de la L'Equipe despre cine ar putea fi persoanele care să profite din această situaţie nedorită, dar şi cine crede el că este marele perdant al perioadei de pandemie de coronavirus pe care o traversează omenirea. Indian Wells a deschis „balul”, iar de atunci nu s-a mai disputat niciun turneu de tenis. Ba, mai mult, nu se vor juca meciuri nici la Madrid, Roma şi Wimbledon (cele mai importante turnee până la jumătatea lui iulie).

Wilander a prezentat numele sportivului pe care-l crede marele perdant al perioadei de inactivitate. Nu a cunoscut înfrângerea în acest an, iar în CV şi-a trecut în 2020 următoarele titluri: Cupa ATP (alături de Serbia), Australian Open şi Dubai. Nu era nici greu de ghicit numele campionului – Novak Djokovic. „Djokovic nu a pierdut niciun meci în acest an, iar doar coronavirusul a putut să-l oprească. Sârbul este marele pierdant al acestei perioade. Pe listă cu Nole i-aş mai trece pe cei mai reprezentativi jucători din Next Gen (Shapovalov, Tsitsipas, Auger Aliassime), pentru că au pierdut posibilitatea de a se apropia de valoarea celor din Big 3, iar acest lucru să-i ajute la duelurile din turneele Grand Slam” , a spus Mats Wilander.

Wilander crede că sportivii care erau accidentaţi după Australian Open sunt cei care vor profita din plin de această perioadă neagră din tenisul mondial. „Când lucrurile vor reveni la normal, atunci cu toţii o vor lua de la zero. Sigur, nimeni nu ştie când se va întâmpla acest lucru. Cred că totuşi cel mai greu de păstrat în această perioadă este motivaţia” spune suedezul.

ATP şi WTA au aunţat că ar dori reluarea competiţiilor la jumătatea lunii iulie (imediat după momentul în care ar fi trebuit să se încheie Wimbledonul,.Rămâne de văzut dacă pandemia de coronavirus va întârzia sau nu din nou startul sezonului întrerupt la începutul lunii martie. (Hot News)

 

Comentarii