Cine este tânăra agitatoare AUR prinsă cu gloanţe în Parlament? Istoricul Matei Udrea i-a făcut deja un profil

miercuri, 10 mai 2023, 12:46
2 MIN
 Cine este tânăra agitatoare AUR prinsă cu gloanţe în Parlament? Istoricul Matei Udrea i-a făcut deja un profil

Istoricul Matei Udrea a comentat pe pagina lui de Facebook despre agitatoarea AUR care a intrat ]n Parlament cu câteva gloanțe catalogate ulterior de stăpânii ei politici ca fiind ”suveniruri”. El i-a făcut un profil moral, exprimându-și regretul că tineri educați cad prada propagandei AUR.

Postarea lui Matei Udrea:

M-am uitat puțin peste profilul Ariadnei Cîrligeanu, agitatoarea AUR prinsă miercuri dimineață când încerca să introducă 4 gloanțe în Parlament.
Pare exemplul perfect de tânăr naiv și entuziast, recrutat de pe stadioane și care e pus să facă treaba murdară a unor golani bătrâni din spate, în timp ce el crede că-și servește patria.
Ariadna Cîrligeanu are 22 de ani, este foarte activă și voluntară, participă cu egală determinare la meciurile Stelei și la mitingurile AUR, unde e mereu în prima linie. A fost recrutată de derbedeii bătrâni încă de la 16 ani și îndoctrinată cu lozinci și manipulată să-și verse nemulțumirile într-o direcție greșită.
Nu face greșeli gramaticale, la un moment dat spune că l-a citit pe Blaga, pune link-uri către melodii cântate de Pasărea Colibri în anii '90 și pare animată de cele mai bune intenții. Vorbește despre unirea cu Basarabia, la un moment dat a pus o poză de la un meci al Stelei cu un banner care amintește de războaiele de agresiune ale Rusiei în Moldova, Georgia și Ucraina (fiind pentru asta luată la bețe de rusofilii cu care e prietenă pe Facebook).
Dar, în același timp, Ariadna Cîrligeanu vede ca soluție îndepărtarea de civilizația europeană, un așa-zis suveranism prost înțeles, crede în prostiile despre „vânzarea țării“ către Occident (bineînțeles, șefii rusofili ai AUR au grijă să-și dirijeze în direcția potrivită colaboratorii necopți) și promovează soluții extreme.
De curând, a promis că va intra cu biciul în Parlament. Și a vorbit despre „porcii“ de acolo, pe care-i vede (evident, din postura de om care intră zilnic acolo) cum mănâncă la cantină și au mașină la scară, în timp ce o bătrână ține 3 lei de covrigi în mână la colțul străzii. Este viziunea de stânga a unui copil înscris într-un partid rusofil care se pretinde conservator (adică de dreapta). Ariadna n-a ajuns încă la vârsta la care să înțeleagă că lucrurile sunt mai complexe de atât. Dar, judecând după postările pe care le are, sunt convins că va ajunge să sesizeze, la un moment dat, nuanțele.
Impresia mea este că Ariadna Cîrligeanu este o fată inteligentă și bine intenționată căzută, până la urmă, victimă manipulării derbedeilor hârșiți în rele precum George Simion, care se folosesc de energia și naivitatea unor copii ca să execute planurile livrate de Ambasada Rusiei.

Comentarii