Ciobanul care şi-a ucis fratele a vrut să se spânzure cu şireturile când a aflat sentinţa: 20 de ani

marți, 01 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Ciobanul care şi-a ucis fratele a vrut să se spânzure cu şireturile când a aflat sentinţa: 20 de ani

Din fericire pentru viaţa lui, şireturile s-au rupt la timp, atât cât medicii să-l poată readuce în simţiri.

Ciobanul care şi-a omorât fratele cu un cuţit în luna februarie a încercat să se spânzure ieri dimineaţă, însă, din fericire pentru viaţa lui, s-au rupt şireturile cu care a intenţionat să se sinucidă. Iulian Belceanu, în vârstă de 47 de ani, ar fi recurs la sinucidere după ce a auzit că a primit 20 de ani de închisoare pentru fratricid.

El s-a trezit ieri dimineaţă şi a mers la baie, unde a încercat să se spânzure cu o pereche de şireturi, care însă nu au susţinut greutatea corporală a acestuia şi s-au rupt la timp.

El a fost găsit în baie de familie, iar medicii de la SMURD au mers şi i-au oferit primul ajutor, reuşind să-i salveze viaţa. Iulian Belceanu şi-a omorât fratele de 51 de ani pe 19 februarie, când, după o băută zdravănă care a avut loc în casa agresorului, din satul Totoieşti, primul i-a băgat un cuţit în burtă.

Crima a avut loc în jurul orei 17, când cei doi s-ar fi luat la ceartă din cauza unor bani, iar agresorul i-a înfipt un cuţit în abdomen fratelui său. Zilele trecute, judecătorii au decis condamnarea acestuia la 20 de ani de închisoare.

“Condamnă pe inculpatul Belceanu Iulian, poreclit Ilie, în prezent (n.r. – la data redactării sentinţei) arestat în Penitenciarul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat asupra unui membru al familiei la o pedeapsă de 20 de ani închisoare cu executare în regim de detenţie. Se dispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, se arată în decizia magistraţilor.

Totodată, magistraţii au decis confiscarea de la agresor a cuţitului cu care a comis crima.

“Confiscă de la inculpatul Belcean Iulian cuţitul tip briceag metalic cu lungimea totală de 23 cm, cu lama de 10 cm şi lăţime de 2,5 cm, folosit la săvârşirea infracţiunii”, se mai arată în hotărârea instanţei. După ce va fi externat din spital, unde va sta sub supraveghere, ciobanul criminal va merge direct la Penitenciar, pentru ispăşirea pedepsei.

Comentarii