Ciolacu vrea limitarea mandatelor SRI şi SIE la cel mult două, cu o durată de 5 ani fiecare

vineri, 03 iunie 2022, 10:30
1 MIN
 Ciolacu vrea limitarea mandatelor SRI şi SIE la cel mult două, cu o durată de 5 ani fiecare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, doreşte limitarea mandatelor SRI şi SIE la cel mult două pe o durată de cinci ani fiecare, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful PSD. Potrivit proiectelor de legi ale securităţii naţionale, demiterea directorului Serviciului Român de Informaţii şi al directorului Serviciului de Informaţii Externe devine aproape imposibilă. Astfel, propunerea de demitere o poate face doar şeful statulului şi nu mai poate fi iniţiată de parlament, cum se întâmplă în prezent.

În plus, şeful statului poate propune demiterea şefilor de servicii secrete numai în două situaţii: dacă aceştia încalcă un articol care prevede că nu pot face parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice pe timpul îndeplinirii funcţiei şi nu pot desfăşura activităţi de propagandă în favoarea sau defavoarea unui candidat pentru funcţii alese.

Oficial, partidele aflate la putere s-au abţinut de la orice comentarii, după ce G4Media.ro a dezvăluit o serie de prevederi din legile securităţii naţionale, care acordă serviciilor de informaţii puteri semnificativ sporite.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA; SURSA FOTO: gds.ro

 

Comentarii