Cioloş: Preşedintele mai are în mână câteva pârghii pentru a-l opri pe Dragnea

luni, 17 decembrie 2018, 11:10
2 MIN
 Cioloş: Preşedintele mai are în mână câteva pârghii pentru a-l opri pe Dragnea

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că preşedintele mai are în mână câteva pârghii constituţionale şi legale, dar şi legate de simbolistica funcţiei, pentru a-l opri pe Liviu Dragnea. El a spus că în acest caz nu ar mai fi vorba de o demonstraţie a şefului statului că e un preşedinte puternic, ci e o datorie pe care acesta o are: să fie foarte ferm atât în luările de poziţie publice, dar mai ales prin folosirea tuturor instrumentelor pe care Constituţia i le permite.

Întrebat dacă crede în soluţia referendumului, Dacian Cioloş a spus, la Digi 24, că poate fi unul din instrumentele care ar trebui utilizate într-o astfel de situaţie, însă la pachet cu alte instrumente pe care preşedintele, cetăţenii şi partidele din Parlament le-ar putea avea. 

 Fostul premier atrage atenţia că ne aflăm în faţa unui moment mai important decât cele din lunile trecute, iar opoziţia ar trebui, la rândul ei, să negocieze şi să tranşeze această chestiune inclusiv în Parlament.

Cioloş crede că prin discursul său de duminică seara, de la Consiliul Naţional al PSD, Liviu Dragnea vrea să-i obişnuiască pe români cu ideea că amnistia şi graţierea reprezintă un obiectiv naţional şi că Uniunea Europeană luptă împotriva României, şi nu împotriva regimului Dragnea. În opinia lui Dacian Cioloş, lui Liviu Dragnea îi e teamă că românii ar putea să iasă în stradă şi de aceea încearcă să normalizeze amnistia şi graţierea ca şi cum ar fi singura soluţie de resetare a justiţiei.

Dacian Cioloş crede că în PSD există oameni cărora le e teamă, care înţeleg ce înseamnă să îţi pui semnătura pe o astfel de decizie. Tocmai de aceea, liderul PSD continuă presiunile asupra propriilor oameni, dar mai ales încearcă să inducă ideea că ar fi un lucru normal o astfel de OUG pentru cetăţeanul de rând, pentru că orice om greşeşte şi este normal să-i ierţi greşeala când a greşit pentru că a fost împins s-o facă.

„Asta încearcă să ne facă Dragnea să înţelegem: că cineva l-a împins să greşească”, spune Dacian Cioloş. „Faptul că dânsul a băgat mâna în sacul banilor publici până la cot e un gest egal cu faptul că altcineva ar fi trecut strada pe roşu, încearcă să mizeze pe mila românilor faţă de dânsul, care vrea să salveze România, dar nu e lăsat de justiţie”, a explicat fostul comisar european. Dacian Cioloş este de părere că toţi românii care înţeleg ce se întâmplă trebuie să ia poziţie ferme. „Aici nu e vorba despre o concesie care ar fi făcută domnului Dragnea ca să ne mai lase în pace, ci ar fi începutul sfârşitului, dacă am ceda. Ar fi o greşeală majoră”, atrage atenţia liderul PLUS.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii