Ciprian Brighiu, preferat lui Dănuţ Munteanu

sâmbătă, 05 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Ciprian Brighiu, preferat lui Dănuţ Munteanu

 

Primul va lucra la Centrul de Copii şi Juniori. Astăzi, de la ora 12:00, un nou test în Dealul Abatorului, Politehnica Iaşi – Bucovina Rădăuţi

Centrul de Copii şi Juniori al Politehnicii a angajat un nou antrenor. Ciprian Brighiu va face parte din colectivul sectorului juvenil al lui Poli, care va cuprinde astfel 12 persoane. Schema de la Centru, a cărui activitate a fost criticată des şi dur în ultima perioadă, inclusiv de primarul Iaşului, Mihai Chirica, este, numeric vorbind, aproape dublă faţă de o perioadă recentă, când echipa juca în Liga I. În plus, bugetul salarial va creşte iarăşi, noul angajat urmând să aibă un salariu mai mare decât cel al lui Liviu Moldovan, care a fost destituit la 1 februarie.

Brighiu a fost angajat după un concurs sub formă de interviu derulat în această săptămână, la care a mai participat şi fostul fundaş stânga Dănuţ Munteanu (52 ani). Acesta a jucat multe sezoane în prima ligă, la Poli, Steaua Bucureşti şi FCM Bacău, şi a antrenat echipa mare a Politehnicii, unde a fost şi director sportiv, pe Ştiinţa Miroslava, CSM Paşcani, dar şi juniori ai grupării din Copou. Interviul a fost dat cu o comisie formată din doi membri ai Consiliului Director, Cezar Honceriu (managerul Centrului) şi Ilie Gheorghică (antrenor de atletism), precum şi cu antrenorul principal al echipei de seniori, Costel Enache.

Brighiu împlineşte 42 de ani în octombrie şi a fost atacant la Iaşi, în eşaloanele inferioare, şi la cluburi din Finlanda şi Irak. La fel ca Munteanu, are licenţa de antrenor A şi a lucrat la echipa de futsal a Iaşului, în eşalonul doi. Brighiu are şi un club particular pentru copii, Pumas.

În Copou sunt multe discuţii aprinse legate de o posibilă incompatibilitate între antrenorii care lucrează şi la Politehnica şi la cluburi private. Numeroase voci afirmă că un tehnician de la juniorii lui Poli e tentat să îndrume un copil către clubul privat pe care îl are sau la care lucrează şi nu la gruparea-fanion a oraşului. Asta pentru că antrenorul va încasa bani din taxa percepută copilului la clubul particular, lucru ce nu se întâmplă şi la Politehnica. Reamintim, la clubul din Copou, taxele sunt colectate, de ceva timp, de club, iar tehnicienii au salarii fixe.

Dintre antrenorii de la Centru, nu doar Brighiu are clubul său, ci şi, de exemplu, Mihai Drăgoi. Apoi, alţi tehnicieni, precum Dănuţ Cananău sau Adi Cotan, colaborează cu grupări particulare, ultimul cu cea a vicepreşedintelui Politehnicii, Dan Cojocaru.

În altă ordine de idei, echipa de ligă secundă Poli Iaşi, care ocupă locul XII în clasament, dispută astăzi un nou meci de verificare. De la ora 12:00, pe terenul sintetic al Stadionului “Tineretului”, Politehnica se va confrunta cu Bucovina Rădăuţi. După 15 etape derulate în Liga a III-a de fotbal în acest sezon, oaspeţii se situează pe poziţia a III-a a clasamentului Seriei I, cu 24 de puncte, la mare distanţă de primele două clasate, Dante Botoşani (33 de puncte) şi Foresta Suceava (32 p). Iniţial, testul de azi trebuia să înceapă la ora 11:00, însă startul a fost amânat la cererea oaspeţilor, care vor face o deplasare de circa trei ore în dimineaţa testului.

Politehnica este neînvinsă în 2022, an în care a mai jucat trei partide amicale, toate pe terenul din Dealul Abatorului: 8-0 cu juniorii clubului, 5-0 cu echipa păşcăneană CSM (ultima clasată în Seria I a Ligii a III-a) şi 4-1 cu Ştiinţa Miroslava (locul VII, din zece echipe, în C1).

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii