Civilii ucraineni se antrenează cu armata într-o zonă fortificată din Bucha

vineri, 17 iunie 2022, 21:53
2 MIN
 Civilii ucraineni se antrenează cu armata într-o zonă fortificată din Bucha

Zeci de civili ucraineni s-au antrenat vineri alături de militari într-o zonă fortificată la Bucha creată de forţele ruseşti în timpul ocupaţiei acestui district care a devenit un simbol al masacrelor imputate trupelor ruseşti, potrivit AFP. În uniforme kaki, cu puştile în mână şi feţele acoperite cu cagule, voluntarii care s-au înrolat în armată pentru a apăra ţara de invazia Moscovei au participat la exerciţii într-o pădure invadată de armata rusă la începutul războiului, presărată cu movile de pământ, adăposturi şi gropi mari.

"Ruşii au săpat aceste gropi, 7.000 de gropi mari pentru tancuri, blindate, cisterne, este mult, şi se pregăteau să rămână aici pentru mult timp", a declarat pentru AFP Valentin Kalashnik, şeful centrului de presă al forţelor de apărare teritorială ale armatei ucrainene.

Forţele ruseşti au invadat Bucha, la periferia nord-vestică a Kievului, la 27 februarie, la trei zile după începerea ofensivei, şi s-au retras la începutul lunii aprilie, în cadrul unei redistribuiri a armatei în estul ţării, unde luptele continuă.

Exerciţiile pregătite de unităţile de apărare teritorială din Bucha ar trebui să le permită ucrainenilor să fie mai bine pregătiţi în cazul unei noi ofensive, a declarat pentru AFP sergentul Ticha (nume fictiv).

"Dacă orcii (porecla dată soldaţilor ruşi din Ucraina) se întorc, Doamne fereşte, vom putea să le facem faţă, nu ca prima dată. Nu am fost pregătiţi pentru asta", spune el în timp ce voluntarii se ocupă de armele primite.

"Cei mai mulţi dintre cei care sunt aici nu sunt militari, sunt doar civili care vor să apere ţara. Cincizeci la sută dintre ei nu au avut niciodată o armă în mână până acum", spune el.

Îi învăţăm ceea ce ştim noi, plus ceea ce învăţăm de la instructorii trimişi de NATO", adaugă sergentul Ticha.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii