Coaliția USRPLUS-PNL nu s-a pus de acord pe comasarea CM cu Avocatul Poporului

sâmbătă, 20 martie 2021, 19:16
2 MIN
 Coaliția USRPLUS-PNL nu s-a pus de acord pe comasarea CM cu Avocatul Poporului

Posibila comasare a Consiliului de Monitorizare cu Avocatul Poporului este, momentan, doar la nivel de analiză, a declarat deputatul USR Iulian Bulai, pentru Newsweek, care a admis că inițiativa îi aparține. PNL spune, pe surse, că nu a știut despre proiect.

Discuția despre posibila comasare a Consiliului de Monitorizare, cunoscut mai mult prin lipsa de activitate și faptul că a fost acaparat de PSD aproape patru ani, cu Avocatul Poporului, a stârnit un val de indignare în rândul activiștilor pentru persoanele cu dizabilități.

Deputatul USR Iulian Bulai a confirmat, pentru Newsweek România, că inițiativa îi aparține, dar a adăugat că „încă nu s-a luat o decizie, este în analiză proiectul”. De cealaltă parte, PNL, partener de coaliție al USR-PLUS, spune că nu a știut despre această inițiativă, au declarat surse politice pentru Newsweek România.

Iulian Bulai: Consiliul de Monitorizare, „instituție care nu se justifică”

Iulian Bulai a declarat, pentru Newsweek România, despre Consiliul de Monitorizare, că, din punctul său de vedere, „eu consider că este o instituție care nu se justifică” și că, din cauză că președintele CM poate fi schimbat în fiecare an, dacă aleșii dau vot negativ raportului de activitate al instituției, instituția este vulnerabilă și poate fi prinsă din nou în jocul politic.Întrebat dacă a discutat și cu Avocatul Poporului, Renate Weber, despre comasare, deputatul USR a confirmat, menționând că „dna Weber este dispusă să preia prin comasare această instituție, pentru că ei deja se ocupă de asta” (Avocatul Poporului are un adjunct pe problematica persoanelor cu dizabilități și poate face vizite de monitorizare, dar în spitale/secții psihiatrice; în baza Mecanismului Național de Prevenire a Torturii, n.r.). Dar este o decizie politică și în continuare sunt consultări”.

Continuarea, pe newsweek.ro

Comentarii