Cobrea, dorit în poarta Iaşului

luni, 09 iulie 2018, 01:43
3 MIN
 Cobrea, dorit în poarta Iaşului

 

Koşelev a plecat din cantonamentul CSM Poli, de la Bolu În al treilea test derulat în Turcia, CSM a remizat alb cu bosniacii de la Celik Zenica. Săptămâna aceasta sunt programate alte trei meciuri amicale

 

CSM Politehnica Iaşi a disputat sâmbătă un nou meci amical la Bolu, în Turcia, unde se află cantonată de o săptămână. Formaţia pregătită de Flavius Stoican a remizat, 0-0, cu gruparea Celik Zenica, una dintre codaşele primei ligi bosniace.Partida a prilejuit debutul lui Laurenţiu Rus la CSM, mijlocaşul venit de la CFR Cluj nesemnând încă un acord cu Iaşul, şi a doua apariţie în tricoul moldovenilor a olandezului Moussa Sanoh, fostul jucător al echipei  Crawley Town semnând, după cum v-am informat, un contract pe două sezoane cu gruparea din Copou. Stoican a mizat pe: Rusu (’60 – Tîrnovanu) – Gallego (’46 – Grosu), Mihalache (’60 – Cracea), Frăsinescu, Panţîru – Mihăescu (’28 – Fr. Cristea), L. Rus (’55- Cioinac), M. Chelaru – P. Petre (’55 – Danale), A. Cristea (’55 – Moussa), Ştefănescu (’65 – Neamţu). Tinerii piteşteni Grosu şi Neamţu continuă să fie testaţi. Nu au fost folosiţi Zaharia, V. Munteanu (tot un tânăr piteştean care dă probe), Bosoi, Sin şi Bădic, ultimii trei din motive medicale.

Conform oficialilor ieşeni care au transmis informaţiile anterioare, meciul a fost echilibrat, ambele echipe având ocazii importante. A. Cristea (’36) a executat o lovitură liberă foarte periculos, Moussa, care are multe kilograme în plus, a fost aproape de gol în minutul 64, iar bosniacii au avut oportunităţi de a înscrie în minutele 48, 74 şi 86.

Reamintim, în primele teste ale verii, derulate joi şi vineri, CSM a pierdut cu 1-3 (0-1) în faţa Neftci Baku (Azerbaijan) şi a trecut cu 2-1 (1-0) de Al Kharaitiyat (Qatar).

În această săptămână, echipa ieşeană va mai susţine alte trei verificări: mâine, cu Malatyaspor (Turcia), poimâine cu Tractor Sazi (Iran) şi după încă o zi  cu echipa Konyaspor (Turcia).

În această săptămână, Iaşul vrea să-şi întărească lotul. “Koşelev a plecat de la echipă, spunând că nu se simte bine. Vom căuta un alt portar. În plus, vrem să aducem un stoper, doi mijlocaşi centrali şi un atacant. Avem câteva variante, sper să se concretizeze. Nu vrem să ne grăbim să aducem jucători de dragul de a aduce. Vrem să aducem jucători care să ajute echipa. Pistele Cedric Mongongu şi Cedrick Mabwati s-au închis, ultimul având probleme cu viza” a declarat directorul sportiv al CSM Poli, Tibor Selymes.

Dacă la jucători de câmp Iaşul merge pe piste externe, pentru postul de portar, acoperit acum doar de basarabeanul Denis Rusu şi tânărul Ştefan Tîrnovanu, principala ţintă este Alberto Cobrea. Născut în Germania pe 1 noiembrie 1990, jucătorul şi-a făcut junioratul la Piatra Neamţ şi Udinese (Italia). La seniori, Cobrea a evoluat la CS Mioveni (2010-2012), Concordia Chiajna (2012-2014), Petrolul Ploieşti (2014-2016), Dinamo Bucureşti (2016-2017) şi FC Botoşani (2017-2018). (Ovidiu MINEA)

 

 

 

Comentarii