Colegi în salon: un căzut de pe placa de snowboard, un altul de pe ATV

luni, 15 ianuarie 2018, 02:56
2 MIN
 Colegi în salon: un căzut de pe placa de snowboard, un altul de pe ATV

Trei bărbaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultima gardă după ce au căzut de la diferite înălţimi. Victimele au fost trans­portate de echipaje medicale în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ de unde, după consultaţii, au fost internaţi în secţiile clinice de specialitate.

Astfel, un tânăr de 26 de ani, din Răchiteni, s-a rănit la nas după ce a căzut de pe placa de snowboard, în zonă. Pacientul a rămas internat în secţia ORL cu fractură de piramidă nazală.

„Tânărul, policontuzionat prin cădere de la acelaşi nivel, după ce a căzut de pe placa de snowboard, a ajuns în UPU cu fractură de piramidă nazală“, a precizat profesorul Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Un al doilea pacient, un bărbat de 44 de ani din Valea Lupului, s-a rănit uşor după ce a căzut de pe ATV. Pacientul a ajuns în UPU cu un traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoştinţei şi cu o contuzie toraco-abdominală. După consultaţia din UPU, bărbatul a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie.

Al treilea bărbat rănit, un vasluian din localitatea Brânzeşti, în vârstă de 46 de ani, a fost transferat la Iaşi după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ trei metri.

„Pacientul policontuzionat prin cădere de la înăl?ime prezenta o contuzie forte de bazin, o contuzie toraco-abdominală, o fractură de coccis, un traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoştinţei, cu tasare anterioară de corp vertebral. Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie“, a mai arătat şefa UPU-SMURD.

Comentarii