Compania Damen a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Apărării în dosarul corvetelor

marți, 14 iulie 2020, 12:16
1 MIN
 Compania Damen a pierdut definitiv procesul cu Ministerul Apărării în dosarul corvetelor

Compania olandeză Damen a pierdut definitiv procesul prin care a încercat să blocheze anularea procedurii de atribuire a contractului de 1,6 miliarde euro pentru achiziţia celor patru corvete militare. Newsweek România a scris în exclusivitate care a fost ierarhia ofertelor. Licitaţia a fost organizată de Ministerul Apărării Naţionale şi câştigată de francezii de la Naval Group.

Newsweek România a prezentat în exclusivitate, încă din noiembrie 2018, oferte depuse de cele trei companii: Fincantieri a oferit 1,34 miliarde de euro, Damen – 1,255 miliarde de euro şi Naval Grup – 1,2 miliarde de euro.

Nemulţumiţi de rezultatul licitaţiei, avocaţii olandezilor de la Damen au deschis mai multe procese prin care au contestat procedura de atribuire a contractului. La Tribunalul Bucureşti au pierdut procesul. A urmat un nou episod la Curtea de Apel Bucureşti, unde avocaţii olandezilor au solicitat chiar şi recuzarea celor trei judecători. În urma unui lung şir de termene, instanţa a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii