Comunicat de presă de Lansare a Forumului Educației România – R. Moldova (P)

joi, 04 mai 2023, 11:52
1 MIN
 Comunicat de presă de Lansare a Forumului Educației România – R. Moldova (P)

În perioada 5-6 mai 2023 la Chișinău se va desfășura Forumul Educației România – R.Moldova, ediția a II-a, cu genericul: „Ecosistemul educațional în lumea digitalizată”. Deschiderea evenimentului va avea loc la 5 mai 2023, ora 12.00, la Universitatea de Stat din Moldova, Centrul MEDIACOR (str. A.Mateevici 60).

Forumul Educației România – R. Moldova reprezintă oportunitatea de a explora și multiplica păstrarea și afirmarea identității lingvistice a cetățenilor, care să reprezinte interesele naționale în spațiul românesc. Astfel, prin organizarea evenimentului se urmărește consolidarea legăturilor între sistemele educaționale din România și R. Moldova, prin valorificarea conținuturilor din programele școlare, a personalităților din domeniu, implicând acțiuni de conștientizare a apartenenței la identitatea românească, contribuind nemijlocit la promovarea imaginii ambelor state.

Forumul va avea două zile de sesiuni cu prezentări, workshop-uri, paneluri de discuții ale profesorilor școlari, managerilor, educatorilor, doctoranzilor, profesorilor universitari din Republica Moldova și România.

Detalii despre eveniment, găsiți în Broșura de prezentare https://shorturl.at/gjzCD  sau pe site-ul www.forumuleducatiei.ro.

Proiectul Forumul Educației România – R. Moldova, ediția a II-a, cu genericul: „Ecosistemul educațional în lumea digitalizată”. este finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU R. MOLDOVA.

 

Comentarii