Concurs de felicitări, povestiri sau poezii în limba engleză

joi, 17 ianuarie 2019, 22:43
1 MIN
 Concurs de felicitări, povestiri sau poezii în limba engleză

Elevii de toate vârstele din judeţ îşi pot arăta talentul şi creativitatea în cadrul celei de-a treia ediţii a Concursului de felicitări şi scrisori de dragoste în limba engleză February’s Moonstruck. Competiţia este organizată de către Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, prin Compartimentul American Corner, urmând să se desfăşoare pe două secţiuni. 

Astfel, elevii din clasele I-IV pot realiza o felecitare cu mesaj, pe care o pot depune la sediul bibliotecii, la Compartimentul American Corner, până pe data de 14 februarie. Elevii de gimnaziu şi liceu pot participa la competiţie prin realizarea unei lucrări literare în limba engleză, care poate fi o scrisoare, o povestire, un eseu sau o poezie. Participarea la concurs este gratuită, însă tinerii autori trebuie să fie înscrişi la bibliotecă. De asemenea, lucrările trebuie să fie originale, să nu depăşească o pagină în format A4, iar la secţiunea destinată elevilor de gimnaziu şi liceu, dimensiunea textelor să fie între 500 şi 700 de cuvinte, redactate în format doc sau docx, acestea putând fi trimise la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com.

Alături de lucrarea ataşată e-mailului, participanţii vor trebui să menţioneze şi numărul permisului de bibliotecă, numele şi prenumele, clasa, numele şcolii şi al profesorului coordonator. Jurizarea va avea loc în perioada 15-23 februarie, juriul fiind format din profesori de limba engleză. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 23 februarie, la ora 10.00, la sediul bibliotecii. Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o carte care va intra în fondul Bibliotecii Judeţene. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.

Comentarii