Condamnare de braşovean la Bucureşti, mari emoţii într-o viluţă din Copou

vineri, 29 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Condamnare de braşovean la Bucureşti, mari emoţii într-o viluţă din Copou

Condamnarea definitivă de ieri la patru ani cu executare a bătrânului sforar pesedist înnărăvit în rele Niţă de la Braşov, fost lider în zonă al partidoiului, cică ar fi produs mari emoţii într-o vilă de pe Copou, de la Iaşi.

 Aşa este, aţi ghicit: este vorba de viluţa fostului premare Gigi, iar pentru cine nu e familiarizat cu chestiunea, condamnarea lui Niţă este în dosarul în care principalul cap al răutăţilor este, de fapt, nea Gigi: semafoarele inteligente de la Iaşi. Iar Niţă primise la instanta anterioară tot 4 ani, în timp ce la nea Gigi fusese ceva mai mare, numai că în cazul fostului nostru edil procesul a mers mai greuţ. Aşa că ne aşteptăm ca în câteva zile să vină şi în cazul lui definitiva. Dar altceva voiam noi să vă spunem acuma: de unde şi până unde are treabă Niţă braşoveanul cu Gigi dorohoian-ieşeanul? Ei, dacă v-am făcut deja olecuţă curioşi, ia’n treceţi la pulsuleţşţul următor repejor, casă vedeţi ce bărligată şi înnodată e treaba asta!

Caschete şi ochi albaştri la interval

Braşoveanul Niţă, dacă nu ştiaţi, este la bază tot ieşean, din zona Mirosloveştilor, ajuns însă în Ardeal pe vremea marii migraţiii moldoveneşti, când tineretul pleca înspre vest la profesională cu trenurile foamei. Iar Niţă, băiat orientat, s-a ajuns rapid pe acolo, chiarr dacă era băiat simplu şi de la ţară, făcând rapid studiile la FF şi folosind coatele de la purtător. Şi, pe lângă asta, cică acest sforar vechi chiar este ataşat de Iaşi şi Moldova. Pe de altă parte, un amănunt deloc  de neglijat: Niţă este consătean şi bun amic cu un fost şef de Ipejeu de la Iaşi (dacă vă mai amintiţi de Plaicuboi), dar şi cu un ( atenţiune-atenţiune, pentru onor ‘nainte prezentaaaaţi arm’!) fost şef al băieţilor cu ochi albaştri din Copou, personagiu ajuns apoi în solda leberalului amic Felu, şi trecut la vatră odată cu acesta, SemiOm pe numele lui de scenă. Iar gurile rele spun acum că prin intermediul acestora, dar şi cu ajutorul altor sforari iscusiţi, s-ar fi făcut lipeala cu Niţă, apoi şi cu biznismanul Urdă, cel care a pus semafoarele, şi care în final i-a turnat pe toţi pe tavă la Cremenal, ca să-şi vadă de viaţa lui la pensie. Aşadar, morala? Cam asta: Cine sapă groapa altuia, departe ajunge. Şi, pe cale de consecinţă, cine se trezeşte de dimineaţă, cade în ea…

Vremea extemporalului

Scrisoarea ambasadelor străine, cu SUA şi Franţa în frunte, care practic somează guvernul român să lase legile justiţiei în pace, cică ar fi un fel de test al turnesolului: dacă Dragnea ignoră acum somaţia, e clar că are înţelegeri cu alte state, din alte puncte cardinale. Aşa că, ochii pe el ca pe butelie!

Comentarii