Conferinţe pe diverse teme şi sfinţiri de biserici. Iată programul înalţilor ierarhi ai Mitropoliei!

luni, 24 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Conferinţe pe diverse teme şi sfinţiri de biserici. Iată programul înalţilor ierarhi ai Mitropoliei!

Înalţii prelaţi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au o săptămână încărcată, la scurt timp după perioada în care a fost organizat şi gestionat pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva. Iar săptămâna în cazul acestora a început de duminică, când IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat Sfânta Liturghie şi a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii şi casei parohiale din Parohia Todireşti II, din comuna cu acelaşi nume, din Protopopiatul Paşcani.

 „Adjunctul” său, PS Nichifor Botoşăneanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a mers în comuna Mărgineni, din judeţul Neamţ, unde a oficiat Sfânta Liturghie şi a sfinţit pictura şi alte lucrări făcute în biserica din Itrineşti. În aceeaşi zi, IPS Teofan s-a deplasat la Belceşti, în Protopopiatul Hârlău, unde a sfinţit finalizarea unui centru social-misionar realizat în Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Va fi o săptămână destinată în mare parte conferinţelor şi reuniunilor tematice în multe biserici din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Astfel, duminică, la Botoşani, în diverse parohii, s-a vorbit despre „Rostul şi folosul citirii în comun a Psaltirii”, dar şi despre „Îndrumarea duhovnicească a laicilor şi clericilor” şi „Rugăciunile particulare”. Luni, la Ansamblul Mitropolitan din Iaşi, va avea loc conferinţa preoţească pe tema „Isihasm şi modernitate. Mai are loc isihasmul în modernitate?”, la care va participa IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Conferinţa cu acelaşi nume va mai fi organizată luni la Protopopiatul Piatra Neamţ, cu participarea PS Nichifor Botoşăneanul, cât şi marţi, la Protopopiatul Ceahlău, în prezenţa aceluiaşi înalt ierarh. Miercuri, la Hălăuceşti, se va discuta despre „Sfântul Paisie de la Neamţ – înnoitor al vieţii duhovniceşti din mănăstire”, iar la Dragalina, în Botoşani, va fi o conferinţă cu aceeaşi temă. Sâmbătă, 29 octombrie, Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul va oficial Sfânta Liturghie şi va săvârşi resfinţirea bisericii cu pictură nouă din Popricani.

Comentarii