Conflict în tren: conductorul a primit un pumn în figură

luni, 12 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Conflict în tren: conductorul a primit un pumn în figură

Un conductor de tren a fost atacat de un pasager băut. Conductorul spune că atacul a fost nemotivat. Pasagerul, dimpotrivă, că ar fi fost înjurat de conductor, nemulţumit că primeşte bilete în loc de bani.

Incidentul s-a petrecut în martie anul trecut. Domiciliat în Dolhasca, Sorin Constantin venise, însoţit de concubina sa, la Paşcani, pentru a vinde mături. Aproape de ora 17.00, cei doi au vrut să se urce în trenul spre Bucureşti, fără a avea bilete. Şeful de tren le-a cerut să coboare, iar Constantin a replicat cu înjurături. Până la urmă, a fost dat jos din tren de poliţiştii feroviari. A afirmat că ar fi fost dat jos în mod abuziv. Aflat la faţa locului, conductorul altui tren, D.C., l-a întrebat dacă are bilete, Constantin răspunzând din nou cu înjurături.

După doar câteva minute, Constantin şi concubina sa au urcat în trenul Paşcani – Suceava, pentru a se întoarce acasă. Era chiar trenul al cărui conductor era D.C. Imediat ce trenul a pornit, D.C. a început să controleze legitimaţiile de călătorie, împreună cu o colegă. Constantin i-a întins lui D.C. biletele, dar l-a şi înjurat şi insultat, folosind expresii obscene. Conductorul i-a atras atenţia asupra limbajului folosit, dar Constantin a continuat să-l înjure şi s-a ridicat de pe scaun, cu pumnul ridicat. Conductorul a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe un poliţist feroviar, relatându-i incidentul. Constantin l-a aşteptat să termine discuţia, după care l-a lovit cu pumnul în gură. Pentru că bărbatul încerca să-l lovească din nou, conductorul l-a prins de mâini pentru a-l imobiliza. În ajutorul său a sărit şi colega lui. Aceasta a dispus oprirea trenului până la sosirea poliţiştilor.

Sorin Constantin a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani pentru ultraj. În faţa acestora, el a declarat că de fapt el fusese victima, conductorul înjurându-l şi reproşându-i că şi-a scos biletele în loc să-i dea bani. Declaraţiile i-au fost susţinute de concubina sa, care a adăugat că iubitul ei ar fi fost agresat fără motiv şi numit „ţigan şi borât”. Detaliile date cu privire la incident nu se potriveau însă cu cele povestite de Constantin. În plus, patru tineri care se aflau în tren şi asistaseră la incident au susţinut versiunea prezentată de conductor. Ei au explicat că D.C. nu-l agresase în niciun fel pe Constantin, ci doar l-a imobilizat pentru a-l împiedica să-l lovească.

Magistraţii Judecătoriei Paşcani l-au găsit vinovat pe Constantin de ultraj. El nu se afla la primul conflict cu legea, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie şi furt calificat. Pentru aceste fapte însă, termenul de reabilitare judecătorească se împlinise, aşa că inculpatul nu a fost considerat recidivist. Faptul că avea şi doi copii minori în întreţinere i-a făcut pe magistraţi să-l condamne la doar 10 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pronunţată vineri, sentinţa este supusă apelului.

Comentarii