Consilieri ANAF, agresaţi de un individ care vindea alcool la drumul mare

marți, 20 noiembrie 2018, 02:49
3 MIN
 Consilieri ANAF, agresaţi de un individ care vindea alcool la drumul mare

Un afacerist din Răducăneni a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a agresat doi consilieri din cadrul ANAF. Sorin Creţu a fost găsit vinovat de ultraj şi evaziune fiscală, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Potrivit motivării primei instanţe, Creţu deţine o rulotă în zona Răducăneni, cu acces direct la DN 28. Pe 4 mai 2016, la orele prânzului, doi inspectori din cadrul ANAF au observant că la rulota lui Creţu era deschisă, deasupra ei aflându-se diverse bannere prin care trecătorii erau anunţaţi că pot cumpăra vinuri ale unor cunoscute mărci viticole.

„De asemenea, în faţa gardului, pe drumul public DN 28, erau expuse într-un rastel metalic şi pe o masă mai multe recipiente tip pet pline cu lichid galben şi roşu, precum şi sticle cu vin, sigilate şi etichetate ca atare“, se arată în motivarea instanţei.

Pentru că erau în timpul serviciului, cei doi consilieri din cadrul Direcţiei Naţionale a Vămilor au oprit maşina de serviciu şi au intrat în rulotă.

„În interiorul rulotei, persoanele vătămate au văzut mai multe recipiente mari din inox şi un anunţ din care rezulta că în acel loc se vinde ţuică, cu preţul de 20 lei/litru, ceea ce le-a întărit convingerea că în rulotă sunt depozitate şi se comercializează băuturi alcoolice, bunuri cu un regim special de accizare“, se mai arată în documentul citat. Consilierii au cerut vânzătoarei actele societăţii, aceasta contactându-l pe Sorin Creţu.

„După aproximativ 5 minute, în rulotă a intrat inculpatul Creţu Sorin, care, invocând că organele fiscale nu au ce căuta pe proprietatea sa, l-a împis cu putere pe S.E., în direcţia ieşirii, acesta lovindu-se la nivelul şoldului drept de peretele rulotei. Apoi, inculpatul s-a întors către persoana vătămată M.L., pe care, cu ambele mâini, a împins-o cu putere, aceasta lovindu-se cu capul de tocul uşii. Fiind agresate fizic, persoanele vătămate, speriate, au ieşit din rulotă în drumul public, abandonându-şi în rulotă servieta în care se afla ştampila ANAF-Direcţia Vamală şi actele specifice pentru control fiscal şi vamal“, se mai arată în motivarea primei instanţe.

Consilierii i-au cerut administratorului să le restituie servieta, însă acesta a luat o ţeavă de metal pe care a agitat-o înspre funcţionari, spunând că pe el nu îl controlează nimeni. Funcţionarii au sunat la 112, la faţa locului ajungând mai mulţi poliţişti.

Şi în faţa acestora Creţu a spus că pe el nu îl controlează nimeni deoarece rulota se afla pe teren privat. În cele din urmă, în prezenţa poliţiştilor, Creţu a restituit servieta de serviciu celor doi funcţionari.

Individul nu a negat agresiunile, însă s-a apărat spunând că cei doi funcţionari nu se aflau în timpul serviciului atunci când au demarat controlul. Instanţa nu a fost însă de acord cu această variantă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii