COMUNICAT DE PRESA

Consilierul judeţean Marian Uscatu propune o soluţie pentru scăderea numărului de accidente rutiere

joi, 18 aprilie 2019, 09:55
2 MIN
 Consilierul judeţean Marian Uscatu propune o soluţie pentru scăderea numărului de accidente rutiere

Consilierul judeţean PMP Marian Uscatu propune conducerii Consiliului Judeţean realizarea unui proiect care ar putea reduce semnificativ numărul de victime produse în accidente rutiere. Este vorba despre construirea a minim zece pasarele pietonale pe traseul Iaşi – Târgu Frumos. Conform consilierului judeţean, în acest demers lider de proiect ar urma să fie Consiliul Judeţean, iar parteneri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, primăriile de pe traseul menţionat şi chiar persoane private. 

„Cunoaştem cu toţii problema numeroaselor accidente rutiere care au loc pe drumul european E85. Consiliul Judeţean, în calitate de instituţie de importanţă majoră în comunitatea ieşeană, ar trebui să intervină în această problemă. De aceea am propus un proiect de construire a mai multor pasarele pietonale, supraterane sau subterane, pe traseul cuprins între ieşirea din Municipiul Iaşi şi oraşul Târgu Frumos. Un exemplu asemănător îl avem în Judeţul Ilfov. Cred că se impune realizarea măcar a măcar zece astfel de pasarele, care ar costa circa 6 milioane de lei. Sunt convins că în urma licitaţiei preţul ar mai scădea, plus că ar putea aloca fonduri şi primăriile partenere. Lucrările ar avea o durată scurtă de realizare, iar beneficiile pentru oameni ar fi uriaşe. Sper ca domnul Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean, să trateze proiectul cu importanţa pe care o merită, adică să-l promoveze rapid pe ordinea de zi şi să prindă suma necesară pentru realizarea acestuia în bugetul pe acest an al judeţului”, a declarat Marian Uscatu.

Reamintim faptul că în data de 5 septembrie 2017 consilierul judeţean Marian Uscatu a depus un proiect de hotărâre care ar fi putut soluţiona problema echipajelor de prim ajutor din judeţ. Propunerea viza înfiinţarea unei asociaţii pentru acordarea, în teritoriu, a primului ajutor de bază şi primului ajutor calificat, demers la care ar urma să se alăture şi alte autorităţi ale administraţiei publice locale şi instituţii publice. Conducerea Consiliului Judeţean a refuzat să pună proiectul pe ordinea de zi.

Comentarii