Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „138 de milioane de lei investiți în modernizarea și reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” (P)

marți, 27 iunie 2023, 09:01
2 MIN
 Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „138 de milioane de lei investiți în modernizarea și reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” (P)

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria" este complet reabilitat și modernizat în urma unui proiect derulat pe o perioadă de patru ani de zile și a cărui investiție totală depășește suma de 138 de milioane de lei.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași:

Dacă ar fi să rezum acest proiect uriaș prin cele mai importante cifre, nu ar fi nici suma pe care Consiliul Județean, din fonduri europene și fonduri proprii a investit-o, nu ar fi nici cele 48 de luni în care s-a lucrat cu toate forțele la reabilitare, nu ar fi nici cele 652 de paturi cât este capacitatea spitalului. Ce este cel mai important sunt cei aproape 100.000 de copiii din întreaga regiune a Moldovei care ajung anual la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” și care pot fi tratați așa cum trebuie – într-un spital nou, modern, cu toate condițiile și aparatura necesară unui act medical de calitate. Fiecare euro investit a meritat, fiecare zi lucrată a meritat, pentru ca acești 100.000 de copii să poată fi îngrijiți corespunzător, timpul și condițiile de tratament să fie îmbunătățite, iar atât ei, cât și părinții să nu aibă nicio altă grijă decât recuperarea cât mai rapidă. Vreau să mulțumesc tuturor celor care, sub o formă sau alta, au contribuit la înfăptuirea acestui proiect, în toate etapele sale: de la concepere, la scrierea cererii de finanțare, obținerea fondurilor necesare, la proiectare și execuție. Fără un efort conjugat, fără munca în echipa a Consiliului Județean Iași, ADR Nord-Est, a reprezentanților spitalului, constructorului, diriginților de șantier, echipei de supervizare și tuturor celor care au pus umărul la dezvoltarea și implementarea proiectului, nu am fi reușit astăzi să avem un spital care practic este ca nou.

Administrația liberală de la conducerea Consiliului Județean Iași și-a asumat în fața ieșenilor modernizarea și reabilitarea spitalelor din subordine, astfel încât actul medical să se desfășoare la cel mai înalt nivel.

Investițiile pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria" nu se opresc aici. Este în curs de derulare o alta investiție de peste 34 de milioane de lei prin care se va extinde și dota Unitatea Funcțională Regională de Urgență. Viitoarea Unitate de Primiri Urgențe va fi extinsă până la 2358 mp și va fi dotată cu echipamente medicale și unități de mobilier medical moderne.

Comentarii