Covid la Iaşi: numărul cazurilor s-a dublat în câteva zile. Incidenţa la internare rămâne însă mică

vineri, 14 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Covid la Iaşi: numărul cazurilor s-a dublat în câteva zile. Incidenţa la internare rămâne însă mică

S-a dublat numărul infecţiilor cu SARS COV 2 în doar o săptămână, la Iaşi. Dacă pe 6 ianuarie aveam raportate 146 de cazuri , ieri 399 de ieşeni au fost confirmaţi cu COVID 19. În schimb, incidenţa la internare se menţine relativ redusă, raportat la numărul de infecţii noi. Ieri , au fost 46 de ieşeni internaţi şi doar 6 externaţi. Cu o săptămână în urmă, erau 20 de internări şi 6 externări. 

„Deocamdată, Omicron se confirmă a fi o tulpină mai puţin agresivă”, a spus dr. Vasile Cepoi, directorul DSP. Din punctul de vedere al managerului de la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”, dr. Florin Roşu, “încă nu am început să urcăm pe valul 5. Eu cred că asta se va întâmpla la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie”.

Au început, de asemenea, să crescă numărul solicitărilor de testare la domiciliu. Astfel, pe platforma CAPESAROîn ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 241 de recoltări la domiciliu, dintre care 196 realizate de DSP Iaşi, 17 de Ambulanţa Privată Dacomed, 14 efectuate de Ambulanţă Privată For You şi 14 de SAJ Iaşi. În ceea ce priveşte campania de vaccinare, trendul este la fel de scăzut. Pe data de 12 ianuarie au fost vaccinate 1.030 de persoane. 298 persoane au primit doza I şi 171 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 605 persoane.

În plus, au vaccinaţi cu doza unică Johnson & Johnson, 191 de ieşeni. De asemenea, ieri, 10 paturi ATI din 35 erau ocupate iar pentru formele medii spre severe 158 de paturi. La Spitalul Clinic “C.I. Parhon”, trei persoane care urmează tratament la staţia de dializă au fost dignosticate cu COVI 19 , la Maternitatea” Elena Doamna”, un pat ATI iar la Spitalul de Copii “Sfânta Maria”, două paturi ATI şi opt paturi în zona roşie. 

Comentarii