Creştinii catolici din toată Moldova au donat pentru Caritas Iaşi la finalul liturghiei: sprijin pentru bătrânii fără familie

luni, 20 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Creştinii catolici din toată Moldova au donat pentru Caritas Iaşi la finalul liturghiei: sprijin pentru bătrânii fără familie

Comunitatea catolică din Iaşi a realizat o nouă acţiunea comună, la finalul Liturghiei de duminică, 19 martie, a patra duminică din Postul Mare dinaintea Paştelui catolic. Aceştia au realizat o colectă pentru Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Din Iaşi, care este menită în special pentru persoanele în vârstă şi în suferinţă care sunt sprijinite prin programele Caritas de „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”

„Colecta reprezintă participarea credincioşilor la susţinerea activităţii celor zece centre de îngrijire la domiciliu care oferă servicii în aproximativ 30 de comunităţi din regiunea Moldovei. Anual oferim servicii socio-medicale şi îngrijiri de bază la peste 1.200 de beneficiari, iar ajutorul credincioşilor din Dieceza de Iaşi este preţios”, au transmis reprezentanţii Caritas, înaintea momentului colectei.

Banii au fost strânşi la finalul slujbelor în toate parohiile romano-catolice din Dieceza de Iaşi. Este un obicei constant pe care-l desfăşoară Biserica Catolică din România, în special în Episcopia Romano-Catolică din Iaşi: colectele de la finalul slujbelor de liturghie au vizat mai multe subiecte, mai ales sprijinirea comunităţilor aflate în nevoie, chiar şi a refugiaţilor ucraineni la debutul războiului. 

Comentarii