CSA Steaua nu ştie să piardă

joi, 06 iunie 2019, 01:43
2 MIN
 CSA Steaua nu ştie să piardă

După 72 de ani, Carmen Bucureşti şi-a luat revanşa faţă de echipa Armatei, care i-a luat samavolnic locul din prima divizie ceea ce a provocat reacţii sarcastice din partea comandantului CSA Steaua

 

 

În 1947, Carmen Bucureşti, echipă deţinută de familia Mociorniţă, fabricanţi de  pielărie şi încălţăminte fost desfiinţată abuziv de către regimul comunist instalat cu forţa armelor de către URSS. Legenda spune că la originea acestui act a stat Ana Pauker,ministrul de externe, deoarece conducătorii au refuzat să cedeze un meci amical echipei sovietice Dinamo Tbilisi. Dincolo de poveşti, clubul Carmen (al doilea clasat în primul campionat postbelic) avea soarta pecetluită, ca orice grupare bazată pe proprietatea privată. În locul echipei din cartierul Dudeşti a fost promovată cu mare tam-tam, sprijin sportiv şi extra, formaţia Armatei , ASA, devenită apoi, CSCA (calc după ŢSKA Moscova), CCA şi, în fine, Steaua. Istoria a oferit o revanşă chiar în acest an, când o formaţie nouă, numită Carmen (cu acordul urmaşilor lui Mociorniţă) a eliminat formaţia militară CSA Steaua din cursa pentru promovarea în liga a III-a. La un an după ce aceeaşi echipă a fost eliminată de un alt nume legendar, Rapid.

Pompiliu Mocanu (alintat Bixi), comandantul CSAS, a făcut o remarcă maliţioasă la adresa conducătorilor echipei Carmen:   “Sunt foarte curios, şi e o părere personală de data asta, să vedem cum se va descurca în Liga a III-a Carmen şi dacă va activa în Liga a III-a”, a declarat Mocanu. Oficialii de la Carmen au făcut câteva precizări, anunţând că vor să-i ofere lui “Bixi” un abonament la meciurile echipei din sezonul său, indiferent de rezultatul dublei de baraj cu reprezentanta judeţului Călăraşi, Moştiştea Ulmu: Comunicatul clubului Carmen precizează că echipa s-a aflat la a doua participare în campionat, precedenta ediţie fiind încheiată pe locul V ,că are şi o echipă feminină foarte bună. Referitorul la faptul că steliştii au spus că sistemul competiţional a favorizat pe Carmen, reprezentanţii grupării câştigătoare au menţionat că acest sistem a fost cunoscut şi apreciat de ambele grupări: “Sistemul fiind cunoscut încă de la început, este normal să îţi gândeşti strategia în funcţie de el: astfel, în cazul nostru, pregatirea de iarnă a fost gândită în aşa fel încât echipa să atingă vârful de formă în playoff. Dacă sistemul ar fi fost altul, în mod cert am fi avut o abordare diferită”, se mai arată în comunicat. Reacţia celor de la Carmen Bucureşti vine după ce Pompiliu Mocanu a vorbit despre planurile de viitor ale echipei de fotbal Steaua Bucureşti în urma ratării promovării în Liga III-a (MEDIAFAX).

Comentarii