CSM Poli are gândul la drumuri europene

sâmbătă, 17 martie 2018, 02:43
3 MIN
 CSM Poli are gândul la drumuri europene

 

Echipa din Copou Poli primeşte duminică, de la ora 18:00, vizita Astrei Giurgiu, în etapa a II-a a fazei a doua a Ligii I de fotbal

CSM Politehnica Iaşi a stabilit noua ţintă pentru acest sezon. După ce a fost eliminată din Cupa României, în sferturi, formaţia ieşeană şi-a propus să ocupe locul IV în Liga I de fotbal, poziţie care, dacă echipa craioveană CSU se clasează pe podiumul campionatului şi câştigă Cupa, echivalează cu obţinerea vizei pentru cupele europene.

Gândurile ieşenilor au fost exprimate public ieri, într-o conferinţă de presă la care au participat antrenorul Flavius Stoican şi jucătorul Andrei Sin. Iaşul speră să ajungă repede la ţinta propusă. “Dacă duminică trecem de Astra şi nu ajută jocurl rezultatelor, urcăm pe locul IV, acolo unde vrem să terminăm campionatul şi, cu ajutorul Craiovei, cu care voi ţine în Cupă, să ajungem în Europa League. Ne aşteaptă o partidă importantă, grea, cu o echipă pe care o respectăm foarte mult. Asta pentru că şi datorită ei, prin modul în care a jucat în ultima rundă, cu Dinamo, am ajuns în play-off. De aceea, vreau să fie un joc plin de fair-play, pe care să-l câştigăm” a spus Stoican, care a fost completat de Sin: “Vrem să terminăm pe locul IV şi să ajungem în cupele europene. Pentru asta, trebuie să câştigăm şi în faţa Astrei, o echipă pe care am mai învins-o în acest sezon. Va fi o partidă dificilă, însă sper ca la ora jocului noi să fim la nivel maxim şi să ne impunem”.

Faptul că echipa ieşeană a pierdut ultimele trei meciuri oficiale nu-l îngrijorează pe Stoican, care şi-a explicat poziţia: “A fost un eşec dulce, cu Viitorul, apoi unul în ultimul minut de prelungiri, la Cluj şi un altul după prelungiri, la Botoşani, meci pe care l-am încheiat la egalitate după 90 de minute”. Mai îngrijorat este Stoican de Mihalache, a cărui absenţă din ultima perioadă a cântărit mult: “Mihalache este un jucător foarte important, absenţa lui s-a simţit. S-a antrenat cot la cot cu colegii în ultimele zile, însă nu e la capacitate fizică maximă. Tragem de el, sper să poată intra duminică”.În rest, Stoican a spus că poate conta pe toţi jucătorii, astfel că va fi o concurenţă mare pentru prinderea lotului de 18.

În ceea ce o priveşte pe Astra, eşecul din ultima rundă, de la Craiova, a tulburat apele. Patronul Ioan Niculae l-a criticat public pe antrenorul Edi Iordănescu, iar în presă au apărut informaţii legate de o criză financiară gravă şi de faptul că jucătorii au fost păcăliţi din punct de vedere financiar. Comparativ, la CSM jucătorii şi-au încasat toate restanţele, după ce clubul a încasat ultima rată din drepturile TV pentru acest sezon, astfel că moldovenii au un atu important la capitolul “stare de spirit”.

Preţurile biletelor la meciul din ultima zi a săptămânii, care va începe la ora 18:00, sunt: 15 lei la peluze, 30 lei la tribunele A şi B, 50 lei la tribunele 0A şi 0B şi 80 lei la tribuna 0.

 

 

Formaţiile probabile

CSM: Rusu – Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic – Qaka, Chelaru – Platini, Jo, Sin – Cristea.

Astra: Iliev – Belu, Erico, Bejan, A. Stan – Seto, Mrzjlak – Val. Gheorghe, F. Matei, Buş – Vera.

 

 

Comentarii