CSM Poli Iaşi, în negru şi alb. Remiza ar fi fost însă nedreaptă!

luni, 12 martie 2018, 02:54
4 MIN
 CSM Poli Iaşi, în negru şi alb. Remiza ar fi fost însă nedreaptă!

Echipa din Copou a pierdut la Cluj, contra CFR, după o partidă cu două reprize diferite. În prima, Iaşul a arătat catastrofal, în a doua s-a bătut de la egal la egal cu liderul

CSM Politehnica Iaşi a trecut pe lângă un rezultat notabil în prima etapă a play-off-ului Ligii I de fotbal. Vineri, ieşenii au cedat la Cluj, contra CFR, cu 1-2, golul decisiv al gazdelor apărând în prelungiri. Remiza ar fi fost însă nedreaptă după aspectul meciului, gazdele meritând clar victoria.

Partida a avut două reprize total diferite. Prima a fost dominată cu autoritate de o grupare gazdă care a speculat din plin frica moldovenilor. Indusă şi de pe margine, de antrenorul Flavius Stoican, care a început meciul cu trei închizători, teama CSM de fotbal a generat un meci cu sens unic. Clujenii au speculat din plin organizarea defensivă precară a oaspeţilor, betonarea numerică a defensivei nesimţindu-se ca protecţie oferită portarului Rusu: fundaşii oaspeţilor au fost aerieni, au pierdut multe dueluri unu la unu, închizătorii n-au… închis nimic, la faza fixă din care s-a deschis scorul, toată lumea a dormit. A fost doar 1-0 la pauză pentru că gazdele au fost imprecise, iar Rusu şi Bosoi au avut două intervenţii inspirate. Betonarea defensivă a avut ca efect şi reducerea la zero (şi la figurat şi la propriu, CSM neavând vreun corner şi netrăgând vreun şut!) a ofensivei, Cristea, izolat, marcat la sânge, nesusţinut de Platini ori Zaharia, zbătându-se ca peştele pe uscat.

Schimbările făcute la pauză de Stoican, care a revenit la “4-2-3-1”, cu Mihăescu şi Chelaru închizători, Cioinac coborât stoper în locul lui Jagodinskis, cu un Pedro mai ofensiv în spatele lui Cristea şi Jo ceva mai activ decât Zaharia, au avut efect. Iaşul a avut posesia în actul secund, în care a mai echilibrat cifrele statistice, a căutat golul, CFR mulţumindu-se cu diferite contre. Drept urmare, meciul a fost deschis până la final şi a fost la un pas de a se încheia cu o surpriză, după o altă schimbare efectuată inspirat de Stoican, care l-a introdus pe Kizito. Acesta a avut ştiinţa de a obţine un penalty, pe care Cristea, în ciuda presiunii uriaşe, l-a transformat impecabil.

Nu a fost să fie o surpriză, pentru că apărarea Iaşului a confirmat şi în prelungiri că a prins o zi slabă, Omrani înscriind, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, imediat după ce arbitrul Călin nu a acordat un al doilea penalty gazdelor, pe lângă cel din prima repriză, când Rusu l-a jenat pe Păun

Trăgând linie, un meci la finalul căruia te poţi întreba care este adevărata faţă a Iaşului: cea palidă, din prima repriză ori cea mai proaspătă din partea a doua. Un posibil răspuns poate fi aflat mâine, în meciul de la Botoşani, din sferturile de finală ale Cupei României, disputa fiind extrem de importantă în condiţiile în care în careul de aşi al competiţiei fotbalistice interne numărul doi a mai rămas o singură echipă cu ştaif, CSU Craiova.

 

Celelalte rezultate

Play-off: CSU Craiova – Astra Giurgiu 1-0 (0-0). Mitriţă (’82); FCSB – FC Viitorul 2-1 (2-0). Budescu (’32), Momcilovic (’38) / Mladen (’74). Clasament: 1. CFR – 33 p; 2. FCSB – 31 p; 3. Craiova – 29 p; 4. Viitorul – 22 p; 5. Astra -22; 6. Iaşi – 20 p. Etapa viitoare (16-18 mai): FC Viitorul – CSU Craiova (vineri), CSM Poli Iaşi – Astra Giurgiu, CFR Cluj – FCSB (duminică).

Play-out: FC Botoşani – Juventus Bucureşti 0-0; Concordia Chiajna – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1 (1-0). Marc (’45) / Ghinga (‘90^4); FC Voluntari – ACS Poli Timişoara 1-0 (0-0). Cernat (‘90^4 – penalty). Ultimul meci al etapei are loc astăzi, de la 20:45, Dinamo – Gaz Metan Mediaş.Clasament: 1. Botoşani – 21 p; 2. Dinamo –20 p; 3. Voluntari – 17 p; 4. Chiajna – 15 p; 5. Timişoara – 14 p; 6. Sepsi – 10 p; 7. Mediaş – 8 p; 8. Juventus – 7 p. Etapa viitoare (16-19 martie); Juventus – ACS Poli (vineri), Gaz Metan – Concordia, Botoşani – Dinamo (sâmbătă), Sepsi – Voluntari (luni). 

 

 

 

 

CSM-catalog

 

Rusu (5,5) – o intervenţie de excepţie, în minutul 20, în faţa lui Păun, alte cinci şuturi parate; ar fi putut ieşi, pentru a respinge, la primul gol.

Bosoi (4,5) – depăşit des.

Frăsinescu (4) – continuă scăderea vizibilă din acest an

Jagodinskis (4) – un nou meci în care a dezamăgit.

Bădic (4,5) – a avut probleme mari în duelurile cu Deac.

Cioinac (4,5) – foarte puţine realizări.

Platini (5) – rare ruperi de ritm.

Mihăescu (4,5) – a dezamăgit la debutul ca titular.

Chelaru (4,5) – depăşit de miză.

Zaharia (4,5) – şters.

Cristea (7) – deşi a fost izolat şi a primit puţine mingi, a onorat banderola de căpitan prin spiritul etalat; pe lângă gol, a semnat şi singura ocazie a oaspeţilor, după o acţiune individuală.

Pedro (5,5) – a adus o notă de prospeţime.

Jo (5,5) – câteva încercări.

Kizito a intrat în minutul 78.

Comentarii