CSM Poli o ia spre fundătură. „Banii nu ne vor ajunge nici măcar pentru a aduce clubul la zero”

marți, 06 martie 2018, 02:43
3 MIN
 CSM Poli o ia spre fundătură. „Banii nu ne vor ajunge nici măcar pentru a aduce clubul la zero”

Echipa ieşeană are datorii de 2,8 milioane lei. Ultima rată din drepturile TV pentru acest sezon nu lichidează restanţa/ Până în vară mai e nevoie de 7,2 milioane lei. Singura şansă de echilibrare a clubului este implicarea Primăriei

CSM Politehnica Iaşi merge pe muchie de cuţit. Calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal este singurul motiv de bucurie din acest an. Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile sunt OK, cifrele dau fiori în Copou. La ora actuală, clubul are datorii consistente, circa 2,8 milioane lei. Restanţa nu poate fi stinsă din ultima rată din drepturile TV pentru acest sezon. “Vom primi în această lună cei mai mulţi bani de până acum din a treia rată a drepturilor TV. Asta pentru că ne-am clasat pe locul VI, cea mai bună poziţie din ultimii ani. Aşteptăm aproape 600 000 de euro. După ce dăm jos TVA, rămânem cu circa 500 000 de euro. Din nefericire, banii nu ne vor ajunge nici măcar pentru a aduce clubul la zero. Avem restanţe mari, generate de neplata TVA, a impozitelor,    a furnizorilor şi salariaţilor” a declarat preşedintele executiv al CSM Politehnica, Adrian Ambrosie. În privinţa ultimului capitol la care a făcut trimitere Ambrosie, situaţia este următoarea. Jucătorii nu şi-au încasat o jumătate din salariul pe luna noiembrie, retribuţia pe ianuarie, iar pe 15 martie trebuie să o primească pe cea corespunzătoare lunii februarie. Că problemele financiare sunt grave rezultă şi din faptul că nici măcar angajaţii de la Centrul de Copii şi Juniori nu şi-au primit salariile modice, pe luna ianuarie!

Nici perspectiva nu este roz. Conform unor estimări făcute de CSM, clubul mai are nevoie până în vară, pe lângă cele 2,8 milioane lei, care reprezintă datoriile, de încă aproape 7 milioane lei. Cum în afara drepturilor TV, Iaşul nu are o altă sursă consistentă de venit (încasările din vânzările de bilete şi din sponsorizări sunt simbolice), singura speranţă rămâne Primăria Iaşi. “Din păcate, am înţeles că Legea Sportului va fi pusă în aplicare abia în luna septembrie. Până atunci, dacă nu vom fi sprijiniţi, intrăm într-o criză din care nu ştiu dacă vom mai putea ieşi. Sper ca soluţiile propuse de Fundaţia Sportului Ieşean să fie viabile şi puse în practică, să fim sprijiniţi de oficialităţile locale, ca şi până acum, iar echipa să aibă parte de linişte, pentru a încerca să ofere noi bucurii miilor de ieşeni pasionaţi de sport” a precizat Ambrosie.

Reamintim, Primăria Iaşi a alocat anul trecut, prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean, 7,6 milioane lei clubului de fotbal. Anul acesta, primarul Mihai Chirica a spus că nu mai poate finanţa CSM Poli din cauza vidului legislativ. Spusele lui Chirica au fost contrazise de preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean, Lucian Popescu. Acesta a afirmat că, până la definitivarea Legii Sportului, cluburile sportive locale pot primi bani, ca şi până acum, prin intermediul FSI.

Comentarii